Hukukçular Derneği Samsun Temsilcisi Av. Yunus Emre Zengin, 7 Haziran seçimlerinde sandıklara sahip çıkacaklarını açıkladı.

Devletin içine sızmış çeteler olduğunu savunan Av. Yunus Emre Zengin, yaptığı basın açıklamasında, "Dünya tarihinde eşine belki de rastlanılmayacak bir ilkesizlik ve düşmanlıkla seçim öncesinde; bazı egemenlerin bizden sonrası tufan mantığını hayata geçirdiklerini görmekteyiz." dedi. Av. Yunus Emre Zengin, 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerine son iki gün kala yaptığı basın açıklamasında şunları ifade etti: "Kamuoyundaki kimi grupların seçim hukukunu görmezden gelerek başlattığı kampanyaların seçimin adil bir şekilde geçmesine engel olmasına karşı elimizden gelen tüm çabayı göstereceğimizi ve bu hukuksuzluklara müsaade etmeyeceğimizi açıkça bildiriyoruz."

Her seçim zamanı, ülkenin dinamikleriyle aslında hiç ilgisi olmayan; suni gündem ve seçeneklerin yine halkın karşısına konulduğunu kaydeden Hukukçular Derneği Samsun Temsilcisi Av. Yunus Emre Zengin, "Halkımız, ferasetiyle kez bu dayatmacı ve manipulatif tavrı görmüş ve oyuna gelmemiştir. Ancak bugün oynanan oyun belki de tüm zamanların en inandırıcı oyunudur. Sahne iyi seçilmiş, aktörler en masum yüzlülerden seçilmiş ve oyun çok iyi kurgulanmıştır." sözlerine yer verdi.

Avukat Zengin, seçime yönelik uyarılarını şu sözlerle sürdürdü: "Halkımızın bu oyunu görmesi açısından toplumun aydınları olarak uyarı görevimizi yapma zarureti doğmuştur. Akın kara; karanın ak yapılmaya çalışıldığı bir seçim dönemi yaşıyoruz. Bir yanda en sevimli maskelerini halka gösterenlerin; diğer yanda gerçek yüzleriyle insanları öldürmek de dahil tüm tehdit unsurlarıyla halkın iradesine baskı yaptıklarını görmekteyiz. Devletin içine sızmış çetelerin; dünya tarihinde eşine belki de rastlanılmayacak bir ilkesizlik ve düşmanlıkla; bizden sonrası tufan mantığını hayata geçirdiklerini görmekteyiz. Bütün bunları görüp de susmak bize yüklenen hukukçu ve aydın sıfatını inkâr demektir. Milletin iyiliğine olan şey huzurdur, barıştır, güvendir, istikrardır. Ve bunlara yönelen tehlikelere karşı milleti uyarmak biricik vazifemizdir. Biz hukukçular olarak, artık seçimlerde halkımızın iradesinin özgür bırakılmasını istiyoruz. Bir yerlerde ısıtılıp temcit pilavı gibi sürekli başka adlar altında halkın önüne getirilen milli olmayan projeleri kabul etmiyoruz. Milletin iradesini tehditi kabul etmiyoruz. Devletin içerisine sızmış derin ve kapalı yapıları kabul etmiyoruz. Bu sebeple de milletimizin oyuna gelmemesi ve iradesine sahip çıkması konusunda uyarı görevimizi yapıyoruz. Hukukçular Derneği olarak tüm seçim sathında olacağımızı, Genel Merkez ve İl Temsilciliklerimizle seçime ve sandıklara yönelik hukuksuzluklara müdahale edeceğimizi ilan ediyoruz. Kamuoyundaki kimi grupların seçim hukukunu görmezden gelerek başlattığı kampanyaların seçimin adil bir şekilde geçmesine engel olmasına karşı elimizden gelen tüm çabayı göstereceğimizi ve müsaade etmeyeceğimizi açıkça bildiriyoruz. İfade ettiğimiz üzere 'Oyuna gelme! Milli iradeye sahip çık!' sloganı ile herkesi milli iradeye sahip çıkmaya çağırıyoruz."