Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) bir araya gelerek oluşturduğu Milli İttifak’ın Konya milletvekili adayları basın ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Saadet Partisi Konya milletvekili adayı Tacettin Çetinkaya, hukuku yeniden inşa edeceklerini ifade etti.

Saadet Partisi Konya milletvekili adayları Konya’daki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Milli İttifak'ın milletvekili adayları adına konuşan Saadet Partisi Konya milletvekili adayı Tacettin Çetinkaya şunları söyledi: "Huzur, güven, barış, kardeşlik ve adalet içinde yaşanan mutlu bir Türkiye tesis etmek için ‘Milli İttifak’ta buluştuk. Genel başkanlarımız Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve Mustafa Destici, birlik ve beraberliği oluşturmak için üstün gayret gösterdiler. ‘Allah’ın ipine sımsıkı sarılın ve parçalanıp ayrılmayın’ ilahi prensibi gereği bu birlikteliği oluşturduk."

'AHLAKI SİYASETE HAKİM KILACAĞIZ'

Çetinkaya, rahmetli Necmettin Erbakan ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun birlik ve beraberlik tohumlarını attıklarını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: "Saadet Partisi çatısı altında Milli İttifak’ı oluşturan bizler, meselelerin farkında olduğumuz kadar, çözüm yollarını da biliyoruz. Ülkemizde kaynaklarımız, şehrimiz, köyümüz, geçmişimiz ve bugünümüz yağmalanıyor. 3Y’yi kaldıracağız diye iktidara gelen hükümet, yoksulluk, yolsuzluk ve yasakları bir tümör gibi yaymıştır. Kötü yönetiliyoruz. İnsanımızın hayata ve geleceğe dair umutları tükeniyor. Vatandaşlarımızın toplumda bir arada yaşamaya, üretime ve çalışmaya dair şevkleri kırılıyor. Biz insan haklarına azami ölçüde saygılı olmayı siyasetin esası sayıyoruz. İnsanı saygın görerek Ülkemizde tüm vatandaşlarımızın bir arada, mutlu, huzur ve güven içinde yaşayacağı bir ortamı inşa edecek bir yönetim uygulayacağız. Her türlü öneriyi ve teklifi titizlikle dikkate alıp değerlendireceğiz. Ahlakı siyasete hâkim kılacağız. İnsan haklarına saygılı, huzurlu, mutlu, barış ve kardeşlik içinde yaşanan bir toplum ve yaşanabilir bir Türkiye için çalışacağız."

'HUKUKU YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ'

Türkiye’de hukuku yeniden inşa edeceklerini vurgulayan Çetinkaya, hiç kimsenin siyasi görüşünden, ideolojisinden, dilinden, inancından, mezhebinden etnik kökesinden ve cinsiyetinden dolayı ayrımcılığa ve adaletsizliğe uğramayacağını söyledi.

Çetinkaya, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Hukukun ve hukukun üstünlüğü ilkesinin hangi etkenlerle olursa olsun, içinin boşaltılmasına, zayıflatılmasına izin vermeyeceğiz. Hukuku yeniden inşa edeceğiz. Siyasetin önündeki engelleri kaldıracağız; Yüzde 10 seçim barajını derhal kaldıracağız, seçim sistemini sosyal adalete ve milletimizin beklentilerine uygun hale getireceğiz. Hazine yardımının seçime giren bütün partilere adil dağıtılmasını sağlayacağız. Geç kalmış adalet, adalet değil zulümdür. Yargı sistemini yeniden ele alacağız. Türkiye’de; işsizlik, kalkınma ve dışa bağımlılık problemi, sanayileşme yolu ile bilgi ve teknoloji üretmek suretiyle çözülecektir. Milli İttifak iktidarında öncelikle iç ve dış borçlanmanın temel nedeni olan ekonomik program değiştirilecek, onun yerine ‘Adil Ekonomik Düzen’ kurulacaktır. En büyük kaynak paketimiz insan kaynağımızdır. Gençlerimizin kendi milli ve manevi değerlerine bağlı ve donanımlı yetişmelerini sağlayacağız. Havuz sistemini yeniden kuracağız. Milli İttifak iktidarında ekilebilir bütün araziler tarıma açılacak, bütün madenler ve cevherler işletilecek, iş ve çalışma koşulları iyileştirilerek bütün işsizlere istihdam alanı sağlanacaktır. Ülke kaynaklarını ranta değil, üretime yönlendirilecektir."