Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği ülke genelinde yapılacak olan genel ve ara seçimlerde sandık kurullarında görev alacak kişilere yönelik başlattığı eğitimler Muş’ta da başladı. Muş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile İl Seçim Kurulu Başkanlığı işbirliğinde Muş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen 8 saatlik eğitime 210 kişi katıldı.
Eğitimlerin İl Merkez Seçim Kurulu Müdürü Kamuran Turan tarafından verildiğini belirten Muş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Beyazduman, şuanda 350 kişinin başvuruda bulunduğunu söyledi.

Eğitimin seçim mevzuatına uygun bir şekilde verileceğinin altını çizen Beyazduman, şunları söyledi: “Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın işbirliğiyle ülke genelinde yapılacak tüm genel ve ara seçimlerde, sandık kurullarında görevlendirilecek kişilere seçimlerin genel mantığı ile yapacakları görevlere ilişkin eğitim verilmesi amaçlanmakta. Kursa katılan kursiyerlerimiz, seçim mevzuatına uygun yapacakları görevlere ilişkin eğitim alacaklar. Eğitimlerimiz, adalet alanı öğretim programları, gelişmelere bağlı olarak esnek ve sürekli güncellenmeye uygun bir yapıda tasarlanmıştır. Bireyler kazandıkları güncel mesleki yeterlikler doğrultusunda istihdam edilebileceklerdir.”

'OKUMA YAZMA BİLMEK VEYA İLKOKUL MEZUNU OLMAK GEREKİYOR'

Eğitimlere katılacak olan kursiyerlerden istenilen bazı kriterlerin olduğunu ifade eden Beyazduman, “Bu eğitimler, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı eğitim kurumlarında eğitim verilmektedir. Kursa başvuracak kursiyerlerin okuma yazma bilmek veya ilkokul mezunu olmak. Görevin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak kaydıyla başvurularını yapabilecekleri. Ayrıca görevin gerektirdiği yeterlikleri kazanan kursiyerlerimiz, yapılacak seçimlerde sandık kurullarında görev alabilecekler. Kursumuz, seçim kurullarında görevli hâkimler, seçim müdürleri ve seçim zabıt kâtipleri görev almaktadır” dedi.

'KURSA KATILANLARA SERTİFİKA VERİLECEK'

Verilen kursun kazanımları ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Beyazduman, “Sertifika öğretim programı sürecinde bireylerin tamamladığı modüller, aldığı eğitimin tümü ve kazandıkları yeterlikler belgelendirilir. Öğretim programının sonunda görevin yeterliklerini kazanan bireyler, sandık kurullarında görev alabilirler. Kursu başarıyla tamamlayanlar, seçim mevzuatı doğrultusunda mahalli idareler genel seçiminde, halk oylamasında ve cumhurbaşkanlığı seçiminde oluşturulacak sandık kurullarında görev yapabilecektir” dedi.