Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 7 Haziran seçimlerinde CHP'den Antalya milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Mustafa Akaydın, CHP'den Antalya milletvekili aday adayı olan Tansel Pilavcı'ya destek için Manavgat'a geldi. CHP Manavgat İlçe Başkanlığı'nda İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, Tansel Pilavcı ile birlikte basın açıklaması yapan Akaydın, 7 Haziran seçimlerinde partisinden Antalya'dan milletvekili aday adayı olduğunu söyledi. 7 Haziran seçimlerinin tarihi öneme sahip olduğunu belirten Akaydın, partisinde milletvekili listesinin ön seçimler yapılma kararı alan genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine teşekkür etti.

Aday belirmesinin ön seçimle yapılmasının CHP'de seçim öncesi heyecan kattığını belirten Akaydın, 7 Haziran'ın ülkenin hukuk devleti olarak kalma ve polis devletine dönüşmesi noktasında kader seçimi olduğunu kaydetti. 30 Mart mahalli seçimlerinde Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kaybetmeleriyle ilgili geniş çaplı analiz yaptıklarını anlatan Akaydın, 7 Haziran seçimlerinin, antidemokratik yasalarla ülkeyi parti devletine dönüştüren 13 yıllık AK Parti iktidarına son vermek için tarihi bir fırsat olduğunun altını çizdi.

'PAKET YASALAŞIRSA ÜLKEMİZ RESMEN POLİS DEVLETİ OLUR'

Ülkenin tek adam devletine dönüştüğünü ve iç güvenlik paketinin yasalaşmasıyla ülkenin resmen polis devleti olacağı uyarısında bulunan Akaydın, şu açıklamada bulundu: "Zaten şu anda ülkemiz tek adam devletine dönmüş durumda. İç güvenlik paketi de yasalaşırsa bunun tamamlayıcısı olur. Ülkemiz resmen polis devleti olur. İllerde vali, ilçelerde kaymakamlar ve polis her konuda yetki sahibi olur. Paket yasalaşırsa demokratik tepki olarak bir slogan atılması halinde polis sorgusuz sualsiz gözaltına alma salahiyetine sahip olacak. Polis terörist damgası da vuracak."
Akaydın, konuşmasının ardından partililerle sohbet etti.