Amasya CHP 1. sıra milletvekili adayı Mustafa Tuncer, "Her sorumlu bireyin geleceğine sahip çıkması için bu seçimler son şans olabilir." dedi.

7 Haziran seçimleri ile ilgili açıklama yapan Tuncer, mevcut iktidarın ve tüm devlet organların adeta tek elden yönetilmeye çalışıldığını dile getirdi. Avukat Mustafa Tuncer, " 7 Haziran seçimleri Türkiye için hayati bir önem taşımaktadır. Adına kaçak saray denilen ve aklı selim hiç kimsenin onaylamadığı, anlam dahi veremediği ve eleştirdiği bu ucube yapı tarafından devlet adeta esir alındı. Adalet Bakanlığı ve HSYK üzerinden hukuk, Diyanet üzerinden din, yandaş medya aracılığıyla basın, Anayasaya ve özgürlüklere aykırı olmasına rağmen mevcut ve yürürlükte olan bazı yasalar nedeniyle adeta polis devletine dönüşen Türkiye'de, adı dahi konulamayan bir baskı rejimi hüküm sürüyor. Bu böyle devam edemez, etmemeli. İnsan hak ve hürriyetleri, ülkemizde gün geçtikçe daha da geriliyor." diye konuştu

Türkiye'de seçme ve seçilme hakkına sahip herkesi oy vermeye ve özellikle verdikleri oylara ve sandığa sahip çıkmaya çağıran Tuncer, şöyle devam etti: "Bu kutsal vatandaşlık görevinin, Türkiye'nin içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında önemi daha da artıyor. Çiftçisinin tarım politikalarından dert yandığı, esnafı kan ağlayan, işçi ve işverenin hayatından memnun olmadığı mevcut iktidarın artık sandığa gömülme zamanı geldi de çoktan geçiyor. Her sorumlu bireyin geleceğine sahip çıkması için bu seçimler son şans olabilir."