Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanlığı tarafından girişimcilik kurslarına devam ediliyor. KOSGEB Siirt İl Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde açılan kurslara 30’ar kişilik gruplar halinde 90 kişi katılıyor.
STSO Başkan Vekili Nedim Kuzu, Siirtlilerin yakın bir tarihe kadar girişimci bir ruha sahip olduklarını ve bu nedenle bölge illerinin ticaretini ellerinde bulundurduklarını belirterek bu ruhu tekrar canlandırmaya çalıştıklarını söyledi. Kursun büyük ilgi gördüğünü ve yoğun bir taleple karşılaştıklarını belirten Kuzu, “Bilindiği üzere Siirtliler girişimci bir ruha sahip ticareti bilen insanlardı. Siirtliler bölge genelinde girişimci ve ticareti bilen insanlar olarak biliniyor. Son dönemlerde bu özelliklerini kaybetmeye başlamışlardı. Oda olarak gerek bu tür kurslar düzenleyerek ve gerekse diğer çalışmalarımızla bu ruhu tekrar canlandırmak istiyoruz. Bu kapsamda açtığımız kurslar büyük ilgi gördü. Yoğun bir taleplerle karşılaştık. KOSGEB İl Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde düzenlediğimiz bu kurslar üç grup halinde gerçekleştirilecektir. Her grupta 30 gencimiz bulunuyor. Toplamda 90 hemşerimiz bu kursu başarıyla tamamladıkları takdirde KOSGEB’e destek için başvuru hakkını kazanacaktır. Bu kurslar sayesinde ilimizde gerçekleştirilen yatırımların sayısı artacaktır” dedi.
Kuzu geçmiş dönemlerde da açtıkları girişimcilik kursları sayesinde birçok hemşerimizin kendi işyerini açmalarını sağladıklarını sözlerine ekledi. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürü Ömer Erkılıç ise girişimciler için sağlanan desteklere değinerek, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayanlara KOSGEB’den 50 bin liralık hibe ve 100 bin lira geri ödemeli destek sağlandığını söyledi. Erkılıç, kadın ve engelli girişimcilere yüzde 20 pozitif ayrımcılık yapıldığını sözlerine ekledi.