Sivas Valisi Davut Gül, Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi Anonim Şirketi (TÜDEMSAŞ) tarafından üretilecek milli yük vagonunun ülkenin gurur kaynağı olduğunu belirtti.
Vali Gül, TÜDEMSAŞ’ı ziyaret ederek Genel Müdür Yıldıray Koçarslan ve diğer yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. TÜDEMSAŞ’ın Sivas’ın lokomotif kuruluşlarından birisi olduğunu belirten Gül, "TÜDEMSAŞ’ı bir adım ileriye nasıl götürebiliriz, Sivas ekonomisine daha fazla nasıl kazandırabiliriz, şehrin TÜDEMSAŞ’tan faydalanma imkanı daha fazla nasıl olabilir? Bu konuda oturup çalışacağız."dedi.
TÜDEMSAŞ’ın rekabet edebilir, dünyayı ve Türkiye’yi okuyabilen, dünyanın ihtiyaçlarına kendini hazırlayan bir kurum olduğunu söyleyen Gül,"İnşallah 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyete girmesiyle özellikle TÜDEMSAŞ’a iş yapan, yan sanayi olarak faaliyet gösteren yatırımcılara yer tahsisi yapmamızla birlikte, TÜDEMSAŞ beklediğimiz, istenilen atılımı yaparak, ülkemize ve Sivasımıza ciddi katkıları olacak. Milli Tren Projesi kapsamında yer alan Milli Yük Vagonu bizim ulusal projelerimizden biri, burada üretimine başlanmış bir vagon. Daha önemlisi, dünyada son teknoloji kullanılarak rekabet edilebilir, bizzat bizim dizayn ettiğimiz, bizim ürettiğimiz, teknolojisini bizim oluşturduğumuz vagon gurur kaynağımız oldu."diye konuştu.
TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan ise şehre kazandırılan yeni istihdam alanları, milli yük vagonu ve şirketin yeni geliştirdiği özel vagonlar hakkında bilgi verdi.