Sivas Valisi Davut Gül, 1-7 Mart Yeşilay Haftası dolayısıyla Yeşilay Sivas Şube Başkanı Bülent Akın ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Ziyarette derneğin çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Gül, kendisinin de küçük yaştan beri Yeşilay gönüllüsü olduğunu belirterek, "Çocuk nasıl alışırsa öyle gidiyor. O bakımdan anne ve babaların çocuğuna ’sigara içme, şunu kullanma, şunu yapma’ demesinden ziyade kendisinin çocuğa örnek olması lazım. Bu bilincin de toplumun genelinde yaygınlaşması lazım. Toplumun tamamı bu bilinçte olursa çocuklarda büyüklerini örnek almış olurlar" dedi.

Yeşilay’ın zararlı alışkanlıkların önüne geçilmesinde önemli çalışmalar ortaya koyduğunu ifade eden Gül, "Hem yerelde hem de genelde Yeşilay ciddi anlamda farkındalık oluşturuyor. Çok güzel çalışmalar yapıyor. İlimizde de yapılacak olan çalışmalarınıza katkı vermek isteriz."ifadelerini kullandı.

Yeşilay Sivas Şube Başkanı Bülent Akın ise Yeşilay’ın 87. yıl dönümünün kutlandığını belirterek, "Bir asırdır bağımlılıkla mücadele konusunda hizmet veriyoruz. Son 10 yıldır büyük bir ivme kazandık. 81 vilayetimizde ve yurt dışında şubelerimiz var. Yeşilay’ı Dünya’ya tanıtıyoruz. İnşallah başarılı olacağız." şeklinde konuştu.