Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Manavgat Temsilciliği, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda Mehmetçiğin savaştaki kumanyası yağsız buğday çorbası ile şekersiz üzüm hoşafı ikram etti.

AGD Manavgat Temsilciliği, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı kutlaması yapmasında Cumhuriyet Meydanı'nda bir dizi etkinlik düzenledi. AGD'liler, Cumhuriyet Meydanı'na gelenlere Çanakkale Savaşı'nda 43'ncü Alay, 1'nci Piyade Taburu ve 1'nci Bölük'de vatani görevlerini yapan Mehmetçiğin aylarca değişmeyen menüsü olan şekersiz üzüm hoşafı, yağsız buğday çorbası ve kurumuş ekmek ikramında bulunarak o dönemde yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

Misafirlere buğday çorbası ve şekersiz hoşaf ikramını AGD Manavgat Temsilcisi Mehmet Gayretli yaptı. Mehmet Gayretli, yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi'nin ne zor şartlarda kazanıldığını göstermek için yağsız buğday çorbası ile şekersiz üzüm hoşafı ikramı yaptıklarını söyledi. 21 Temmuz 1917'den itibaren un ve ekmek azalmasına bağlı ekmek istihkakının 500 grama indirildiğinin belirten Gayretli, etkinlik kapsamında Çanakkale Zaferi fotoğraf sergisi ile Çanakkale Zaferi'nin 100 yıl anısına dikilmesi için Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü ile birlikte çam fidanı dağıtacaklarını kaydetti. Gayretli, "Çanakkale Zaferi'nin ne zor şartlarda kazanıldığını, atalarımızın hangi şartlarda Çanakkale geçilmez dediğini göstermek istedik." diye konuştu.