BİLSEK Genel Sekreteri ve proje koordinatörü Sinan EL konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:
Erasmus+ kapsamındaki Gençlerin Hareketliliği alt programı olan Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) Programı Avrupa Birliğinin içinde veya dışında bir ülkede, 12 aya kadar uzanan bir sürede, 17-30 yaş arasındaki gençlerin ücretsiz ve tam zamanlı gönüllü hizmette bulunarak kişisel sorumluluklarını ifade etmelerine olanak tanımaktadır. Genç gönüllüler gençlik bilgilendirmesi ve gençlik politikaları, gençlerin kişisel ve sosyo-eğitimsel gelişimi, sivil katılım, sosyal hizmet, dezavantajlı kimselerin dahil edilmesi, çevre, yaygın eğitim programları, BİT’ler ve medya okuryazarlığı, kültür ve yaratıcılık, kalkınma için işbirliği vb. konularla ilgilenen kurum/kuruluşların günlük çalışmalarına katkıda bulunma fırsatını elde etmektedir.

Bu programdan kurumsal olarak faydalanabilmek için öncelikle AGH Akreditasyonu başvurusunda bulunmak ve gönderen, ev sahibi ve koordinatör kuruluş türlerinde akredite olmak gerekmektedir. 

Kahramanmaraş’ta AGH kapsamında gönderen, ev sahibi ve koordinatör kuruluş akreditasyonu olan ve bu alanda aktif olarak faaliyet gösteren derneğimiz ev sahibi ve koordinatör kuruluş rolüyle ve ortağımız Mladiinfo International ise gönderen kuruluş rolüyle “EVS for European Awareness, Culture and Art” isimli proje başvurusunda bulunmuş ve proje 2015 - 2017 yılında uygulamak üzere Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) kabul edilmiştir. Bu proje kapsamında Makedonya’dan toplamda altı gönüllü altışar aylık dönemler halinde ağırlıkta kültür, sanat, gençlik ve Avrupa vatandaşlığı alanlarında şehrimizde gönüllülük çalışmalarında bulunacaklardır.

Projenin ilk faaliyeti 1 Nisan 2015 tarihi itibariyle başlayan altı ay boyunca Jasmina ve Ivana şehrimizde AGH kapsamında faaliyetlerde yer alacaklardır.

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Köşk ise başka bir ülkede gönüllülük çalışması yapmak isteyen 17-30 yaş arasındaki gençlerin Türkiye Ulusal Ajansı ve AGH kapsamında gönderen kuruluş olarak akredite olan derneğimizle ile irtibata geçip süreç hakkında daha detaylı bilgi almalarının mümkün olduğunu ifade etti.