Kimse Yok Mu Derneği Adana Şubesi, şehrin çeşitli yerlerinde çadırda yaşayan Suriyeli sığınmacılara yönelik ‘İyilik Köprüsü’ uygulamasını Özel Burç Üçgül Kız Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile devam ettirdi. Özel Burç Üçgüllü öğrencilerin hazırladıkları giyim malzemeleri, Kimse Yok Mu vesilesiyle Suriyeli sığınmacılara ulaştırıldı.

Adana Burç Üçgül Kız Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında topladıkları giysi malzemeleri, Kimse Yok Mu Derneği Adana Şubesi kanalıyla Suriyeli sığınmacılara dağıtıldı. Dağıtıma katılan öğrenciler, topladıkları yardımları kendi elleriyle Suriyeli sığınmacılara iletti. Suriyelilerin çadırlarda zor şartlarda yaşadıklarını ifade eden öğrenciler, “İhtiyaç duydukları şeylerin zihin ve gönüllerinde yaptığı baskıyı hissederek bir şeyler yapmamız lazım geldiğine karar verdik. Öğretmenlerimiz aracılığıyla toplumsal bir farkındalık oluşmasının parçası olduğumuz için huzurluyuz.” dedi.

Kimse Yok Mu Derneği Adana Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülçür ise amaçlarının muhtaç ve mağdura ulaşma, dertlerine bir an önce merhem olmak olduğunu söyledi. Derneklerinin en önemli itici güçlerinden birinin ‘gönülüller’ olduğuna vurgu yapan Gülçür, “Kimse Yok mu? çığlığını işiten şefkat kahramanı gönüllülerimiz, mağdurlara bir nefes, bir derman, bir ilaç olabilmek için yanı başımızdalar. Suriyeli kardeşlerimize yardımlarımız devam edecek.” dedi.

Bugün de Burç Üçgül Kız Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin 100 civarında Suriyeli aileye giyecek temin ettiklerine vurgu yapan Gülçür, öğrencilerin yardım dağıtımına iştirak etmelerinin önemli olduğuna işaret etti. Öğrencilerin yaşanan mağduriyetleri gözleri ile görme imkanına kavuştuklarını vurgulayan Gülçür, “Mağduriyet ve perişanlıklara, çile ve ızdırap ile yoğrulan hayatlara bir nebze dahi olsa iyileştirme istikametindeki gayretleri onların iç huzuru için de önemli. Bu yardımlarla kendi sahip oldukları şeylerin değerini de daha iyi idrak ediyorlar.” ifadelerini kullandı.