HAK-SEN Konferderasyonuna bağlı Eğitim Hak-Sen, Sağlık Hak-Sen ve Eğitim Hak-Sen KSÜ Üyeleri ve temsilcileri iftar yemeğinde bir araya geldiler. Her yıl geleneksel olarak verilen iftar programına çok sayıda davetli katıldı.

Kahramanmaraş Eğitim Hak-Sen ve Kahramanmaraş Sütçü İman Üniversitesi Temsilcisi Cem Kapukaya, Sağlık Hak-Sen İl Başkanı Olcay Kapukaya ve Hak-Sen Konfederasyonu İl ve Eğitim Hak-Sen Temsilcisi Fahri Kurt tarafından organize edilen yemeğe üyeler yoğun ilgi gösterdi.

İftar yemeği öncesi bir açıklama yapan Cem Kapukaya "İftar yemeklerinin asıl amacı  birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde bir şeyleri paylaşmaktır. Sendikalarda buna bir araçtır" dedi.

"Sendikalarda elbette üye sayısının önemi vardır. Ancak HAK-SEN Sendikasında sayıdan çok; insanların düşünebilmesi, düşündüğünü özgürce ifade edebilmesi, fikirlerini açıklayabilmesi, olumsuzlukları eleştirebilmesi, her zaman için dik duruş göstermesi, yanlışın karşısında, doğrunun her zaman yanında olması ön plana çıkmıştır. Bu da HAK-Sen'i diğerlerinden ayıran en büyük özelliktir" diyen Hak-Sen KSÜ Temsilcisi Cem Kapukaya şöyle devam etti:

"Bizim sadece çok üyeye sahip olmak, yetkili olmak, promosyon dağıtmak değil, etkili olmak daha önemlidir. Önemli olan sendikaların çalışanların haklarını - emeklerini savunma ve sonucunu almada ne kadar etkili olduğudur. Maalesef yetkiliyiz diye ortada dolaşan sendikanın çalışanların hakları söz konusu olduğunda hiç sesinin çıkmadığını, akademik ve idari çalışanlarımız herhalde görmektedir."

İsrail'in Gazze'ye yaptığı hunharca saldırıyı da kınayan Kapukaya konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:

"Bu mübarek Ramazan günü, İftar vaktinde, Gazze'de, Filistin'de genç, yaşlı, kadın, çocuk demeden masum insanları katleden zihniyet ve güçleri şiddetle kınıyoruz. Oradaki müslüman kardeşlerimiz için dua ediyoruz."

Kur'anı Kerim tilaveti ile başlayan iftar sonrası üyeler ve aileleri gecenin geç saatlerine kadar sohbet ettiler.