Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz Kahramanmaraş ziyaretlerini tamamladıktan sonra Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Şanlıurfa, Osmaniye ve Gaziantep Ülkü Ocakları İl Başkanları ve aileleriyle birlikte yemek yedi. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz yemek sonrasında İl Ocak Başkanları ile bir bölge istişare toplantısı gerçekleştirdi. 

Toplantıda konuşan Olcay Kılavuz “Türkiye'de yaşanan gelişmelere bakıldığı zaman ülke adeta yangın yerine dönmüştür. Mevcut hükümet göreve geldiği günden bugüne ülkemiz içten içe erimektedir. Dünyalara değişmeyeceğimiz bir değer olan Türklüğümüz yıpratılmaya çalışılmakta, en önemli kültür harcımız olan Türkçemiz tartışmaya açılmakta, şanlı bayrağımız itibarsızlaştırılarak, taşımak adeta suç sayılmaya başlanmıştır. Kuruluş felsefemiz olan Türk Milliyetçiliği fikriyatı bazı kendini bilmezler tarafından ayaklar altına alınmaya çalışılmıştır. Vatandaşlarımızın dini duyguları siyasi menfaatler uğruna hayâsızca istismar edilmiştir. Bu noktada nereye bakarsak bakalım birliğimizi, dirliğimizi koruyacak; milli ve manevi hasletlerimizi taşıyacak, şehitlerimizin emanetine sahip çıkabilecek; yetimin hakkını savunacak Ülkücü Hareket'ten başka bir yapı gözükmemektedir. Dikkatinizi çekmek istediğim bu sebeplerden ötürü sorumluluğumuz ağır, yolumuz çetindir. Zorlukların üstesinden gelmek, ülkemiz üzerinde hayaller kuranların heveslerini kursaklarında bırakmak için elimizden geleni, hatta fazlasını yapmalıyız. Bunun için birbirimize kenetlenmeliyiz. Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in “Millî kalkınmamızı gerçekleştirmek, her Türk ferdini hür yapabilmek için Türk Milletini yeniden kurmak zorundayız. Vatandaşlarımız arasında parti, mezhep, ırk ve bölge farkı gözetmeksizin karşılıklı sevgi ve saygıya dayanan bağlar dokuyacağız.” sözünden hareketle seferberlik anlayışı içerisinde tabandan tavana her Ülküdaşımızı candan aziz bilmeli; Liderimiz Devlet Bahçeli Beyin işaret ettiği 2023 Lider ülke Türkiye hedefine doğru ilerlerken vatanına ihanet etmemiş olmak kaydıyla her ferdimize ulaşmalı ve bu kutlu çatı altında buluşmaya davet etmeliyiz. ” dedi.

Ülkü Ocakları'nın bundan sonraki süreçte yapması gereken çalışmalara ilişkin de konuşan Olcay Kılavuz “Ülke gündeminde yaşanan meseleler hakkında belirli aralıklarla görüşlerimizi dile getiriyoruz. Ancak yaptığımız açıklamalar basın kuruluşlarının yayınlarıyla sınırlı kalmamalı. İl Ocak Başkanlarımız vasıtasıyla bulunduğunuz şehirlerde halkımızı bilgilendirmeli, çizilmeye çalışılan pembe tabloya karşı insanları bilinçlendirmeliyiz. Elbette bu çalışmaları yaparken demokratik zeminlerden ayrılmamalı, sebebi her ne olursa provokasyonlara gelmemeliyiz. Çünkü bizler Başbuğumuzun emaneti olan Ülkü Ocakları'na leke düşürmemek için azami oranda bir dikkat göstererek faaliyetlerimizi sürdürmek durumundayız. Başta ben Ülkü Ocakları Genel başkanı olmak üzere, hiç bir yöneticimiz bir anı bile boşa geçirmeyerek, Allah rızası için, Türk milleti adına Türk gençliği adına faydalı işler hayırlı hizmetler yapmalıdır. “İki günü eşit olan zarardadır” hadisi şerifi gereğince her gün çalışmalarımızı artırarak zamanı dolu dolu geçirmeliyiz. Bugüne kadar Genel Merkez, İl ”“ İlçe, Üniversite ve Ortaöğretim teşkilatlarımız bütünlük içersinde muazzam bir şekilde çalışmıştır. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, tüm teşkilatlarıyla önümüzdeki süreçte çalışmalarına hız vererek bölgesel faaliyetlerini artıracaktır. Sosyal ”“ Kültürel Faaliyetlerin yanında yüksek önem göstereceğimiz bir husus da eğitim faaliyetleridir. Tüm Ülküdaşlarımız kendi alanlarında tam donanımlı bir şekilde yetişerek örnek bir konumda olmalıdır.

Ülkü Ocakları olarak hayata geçirmiş olduğumuz projeler üzerine de ciddiyet ve hassasiyetle eğilmeliyiz. Ülkü Evleri, Erol Güngör Gelişim programı, Ruhi Kılıçkıran Ulaşım Bursu gibi projeler, kurtuluşumuzun ümidi olan Türk Gençliğinin doğru bir şekilde yetişmesi için elzemdir. Ülkü Ocakları'nın kuruluş felsefesi olan eğitim ve kültür faaliyetlerini yürütmek, gençlerimizin ilmi ve ahlaki anlamda gelişimlerini sağlamak amacından hareketle; Ocaklı gençlerimizin tek gayesinin okumak, lisans hatta yüksek eğitimlerini tamamlamak olduğu mesajını verin. Başbuğumuzun işaret ettiği üzere gençlerimize “yüksek vasıflı Türk” olabilmek için sürekli bir gelişim içinde olmaları gerektiğini unutturmayın. Milli ve manevi duygulara sahip, gönlü vatan için çarpan kardeşlerimize Ülkü Ocakları'nın vizyonu ve misyonunu anlatın. Ocaklarımızda var olan kardeşlik hukukunun ve nezih ortamın asla bozulmasına izin vermeyin.” dedi.

Kılavuz sözlerini tamamlamasının ardından İl Ocak Başkanlarının her biri söz alarak değerlendirmelerde bulundu.

Bölge istişare toplantısında “Bölgesel kampların yapılması, Tarihte iz bırakacak Ülkü Ocaklarının tüm teşkilatlarının birlikte yaptığı ortak eserlerin ortaya konması, Bilgi yarışması finalinin Ankara dışında bir ilde yapılması” kararları alındı.

İl ocak başkanları bölge istişaresi toplantısının ardın Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Kahramanmaraş'tan ayrıldı.