Samsun'un Bafra ilçesinde yatılı Kur'an kursları ve yurtlarına gelir getirmek amacıyla Bafra Merkez Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği tarafından kurulan ve gelenekselleşen kermesin 14.sü törenle açıldı. Kermese açık artırma ile satış için getirilen deve çocukların ve vatandaşların ilgisini çekti.

100. Yıl Bulvarı Güven Sokakta Fatih Öğrenci Yurdu yanında kurulan Büyük Kermes'ten elde edilen gelir İrşadiye, Altınyaprak, Fatih, Mevlana ve Bafra Merkez Kur'an kursları ve yurtlarına harcanacak. Mehteran takımının gösterileriyle başlayan ve ortaya getirilen deveyi açık artırma ile satışını işadamı Yaşar Topkara 15 bin TL`ye alarak kermes ağası oldu.

'1936 YILINDA TEMELİ ATILAN HİZMETLER HACI SÜLEYMAN HZ. BÜTÜN OLUMSUZLUKLARA, HER TÜRLÜ İŞKENCE VE BASKIYA RAĞMEN SÜRMEKTE'

Kermes açılışında Bafra Fatih Öğrenci Yurdu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çelebi, "Kermesler bizim geçmişimizde de vardır. Osmanlı’da ki vakıflar şimdinin kermesleridir. Devletimiz bir bütündür. Bu ülkenin vatandaşları olarak, kimi memur ve işçidir bedeliyle hizmet verir. Kimi ziraatçıdır kimi esnaftır vergi verir kimi iş verendir istihdam sağlar, kimi din görevlisidir ıslah çalışması yapar, kimi asayiş temin eder. Avlusunda bulunduğumuz bu binalar Türkiye’nin her tarafında ve hatta dünyanın 168 ülkesinde hizmet veren müesseselerimiz ki bunlar Türkiye’de dini, İslami çalışmaların iktifa uğradığı, Allah-u Ekber demenin dahi suç sayıldığı karanlık dönemlerde 1936 yılında temeli atılmıştır. Hacı Süleyman Hz. bütün olumsuzluklara rağmen, her türlü işkence ve baskıya rağmen korkmadan yılmadan bütün imkanlarını seferber edip bu hizmetlerin bu güne kadar ulaşması ve milyonlarca insanın fitneden, kötü alışkanlıklardan uzak dinine, vatanına, bayrağına bağlı, büyüklerine saygılı insanlar olarak yetişmesine vesile olmuştur." dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı konuşmada ise kermesin önemine dikkat çekerek hayırsever Bafra halkına teşekkür etti. Bafra İlçe Müftüsü İsmail Çiçek`in duasından sonra kermes açılış kurdelesi kesildi.