Samsun’da faaliyet gösteren Samsun Memurlar Derneği (SAMED), Karadeniz Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'ne (KEYDER) nezaket ziyaretinde bulundu. KEYDER Başkanı Ömer Kabaş, dernek olarak memlekete hizmeti hedefleyen ve gönüllere girmeyi amaçlayan bir dernek olduklarını ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ömer Kabaş, derneklerinin Anayasa ve yasalar çerçevesinde, Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda, eğitimciler arasında sevgi ve saygıyı, birlik ve beraberliği, sosyal, kültürel, maddi ve manevi yardımlaşma ve dayanışmayı temin etmek için faaliyet yürüttüğünü söyledi. “KEYDER olarak öğretmenlerin mesleki, kültürel ve sosyal yönlerini geliştirmek, kaynaşmalarını sağlamak; eğitsel, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenleyerek öğrencilerin her türlü gelişimlerine katkıda bulunmaya çalışmaktayız.” diyen Kabaş, aynı zamanda öğretmen ve öğrencilerin sadece akademik başarısını değil; insani, ahlaki ve manevi değerleri de kazanmasını hedeflediklerini ifade ette. Kabaş, kurulduğu tarihten bu yana gerçekleştirdiği faaliyetlerle Samsun halkı ve şehrin önde gelen yöneticilerinden büyük ilgi ve destek gördüklerini, Samsun Valiliği başta olmak üzere çeşitli resmi ve özel kuruluşlar tarafından takdir, teşekkür ve şiltlerle ödüllendirildiğini ifade etti.
Samsun Memurlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak ta Samsunda ikamet edip, görev yapan bir grup memurun gayretleri ile kurulan Dernek (SAMED), Karadeniz Bölgesindeki memurların sesi olmayı hedeflediğini söyledi. Şehir genelinde yaklaşık 45 bin memurun görev yaptığını belirten Bayrak, “Karedeniz Bölgesinde eksikliği hissedilen memurlara yönelik bir derneğin kurulmasının kendilerine nasip olduğunu söyledi. Şimdiden memurlardan olumlu tepkiler aldıklarını söyleyen Bayrak, Buradaki amacımız, meslektaşlarımızın kendilerini daha iyi ifade edebilmek için bir araya gelerek haklarını aramak, yaşanabilir ve paylaşılabilir bir sosyal yaşam ile sorumlu bir çalışma hayatının oluşmasına katkı sağlamak. Arkadaşlarımızın yoğun bir ilgisiyle karşılaştık. Bu da bizi ne kadar gerekli ve doğru bir iş yaptığımızın kanıtı oldu.” dedi.

Dernek olarak sosyal, kültürel ve sportif alanlarda faaliyetler ile yurtiçi geziler organize ederek, aktif bir dernek olduklarını belirten Başkan Bayrak, söz konusu etkinliklerin, memurların ve ailelerinin birbirleriyle kaynaşmalarını sağladığını sözlerine ekledi. Karadeniz Bölgesinin ilk memur derneğini kurduklarını, bunun için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Bayrak, karşılıklı iyi niyet temennileriyle ziyaret sona erdi.