Onikişubat ilçesinde bir restoranda düzenlenen etkinliğe, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin AKKURT, TEÇ-SEN Kahramanmaraş İl Başkanı Canan NACAR, İl Yönetim Kurulu Üyeleri;  Abdurrahim KÖLEOĞLU, Duran CEREN, Tayfur AKDAĞ, Osman ÇAPAR, Mehmet TÜRK, Yemliha PALA sendika üyeleri ve eğitim çalışanları katıldı. Etkinlikte konuşan Başkan Canan NACAR, böylesi bir anlamlı günde bir arada olmaktan çok mutlu olduklarını ve herkesin Babalar Günü’nü kutladığı bir günde Başkan Canan NACAR, " Akşamları yolunu gözlediğimiz, zil çalar çalmaz koşup kapıda karşıladığımız babalarımızın bizlerin hayatında çok önemli bir yeri vardır. Her zaman onların desteğine ihtiyaç duyar, yaşımız ne kadar büyük de olsa onun yakınımızda olması bize ayrı bir güven verir. Babalarımız hepimizin çocukluğunda dünyanın en güçlü, en bilgili insanı olmuştur bizler için. Ne zaman bir şeyleri yaparken sıkıntıya düşsek ilk ondan yardım istemişizdir. Okula başlamadan önce annemizle beraber ilk öğretmenimiz olmuştur. Hayata bizi hazırlayan, kol kanat geren yıkılmaz birer dağ gibi durmuşlardır yanı başımızda. Annelerimizi mutsuzken gördüğümüzde ne kadar çok üzülsek bile babalarımızın mutsuzluğu bizim için çok daha ağır gelmiştir. Çünkü onlara mutsuzluğu, çaresizliği yakıştıramayız. Hep dimdik ve mağrur görmeye alışmışızdır onları. Çaresizlik ve eli bağlı olmak sanki babalar için değildir. Her zaman gururlu ve sapasağlam görmek isteriz. Maddi olarak sıkıntılı olsa bile asla yiğitliğinden taviz vermemelidir. Ozanın dediği gibi bir dikili ağacı olmasa bile onuruyla yaşayan bir çınar olmalıdır babalar.

FOTOĞRAFLAR

Türk toplumu için baba ayrı bir önem taşır. Devlet için “ Devlet Baba”; fedakar, yardımsever, herkesin derdine koşan insanlar için “Baba Adam “ deriz. Bizim toplumumuzda aile küçük bir devlet babalar ise o devletin reisidir. Her zaman aileyi ayakta tutan aile içi dengeleri sağlayan en üst mercii olarak görülmüştür.
Çoğu zaman kaybetmeden kıymet bilemeyiz. Babalarımızın da kıymetini yeteri kadar bilemeyenlerimiz vardır büyük ihtimalle. Ancak şöyle bir onların olmadığını düşünecek olursak eminim hepimiz ne kadar değerli olduklarını anlayacağızdır. Hiçbir şey yapmasalar bile onların en baş köşede oturup gözlerimize bakması dünyanın yükünü omuzlamamızda bize en büyük yardımcı olacaktır." diye konuştu.

Üyelerimizin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen bu özel günde bir araya gelen ve gelemeyen Tüm Eğitim Çalışanlarının Babalar Günü’nü Kutlarım.