CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Fulya Özdemir, "12 Eylül, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokrasi tarihine kara bir leke olarak işleyen 'acı' bir gündür" dedi.

Özdemir, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, 12 Eylül darbesinin 33. yılını değerlendirdi.

12 Eylül darbesinde fiziki ve zihinsel işkencelerin yaşandığını belirten Özdemir, şunları kaydetti: "Sistematik olarak uygulanan fiziki ve zihinsel işkencelerle bir grup yurttaşımız ölüme terk edildi ya da kendisi ve yakınlarına ömürleri boyunca unutamayacakları duygusal travmalar yaşatıldı. Darbe, her ne şekliyle olursa olsun bir insanlık ve demokrasi suçudur. 12 Eylül, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokrasi tarihine kara bir leke olarak işleyen 'acı' bir gündür."

Anadolu insanının cumhuriyet tarihinde pek çok kez darbe ile karşı karşıya kaldığını dile getiren Özdemir, "Dünyanın neresinde olursa olsun, meydana gelen darbe sonucu ya da benzeri şekillerde yapılan zulümlere sessiz kalması beklenemez" ifadelerini kullandı.

Darbenin bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan Özdemir, "Bundan sonraki süreçte ne Türkiye'de ne de başka bir ülkenin darbeyle karşı karşıya kalmamasını dileriz" şeklinde konuştu.