Gönül elçileri
Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri, yeni yapılacak olan termik santralin adının “Eshab-ı Kehf Termik Santrali” olmasını ve Kahramanmaraş-Afşin karayolu üzerine yapılan iki tünelden birisinin adının da “Eshab-ı Kehf Tüneli” olmasını ve bu isimlerin resmileştirilmesini istedi.
Bu konunun bölge halkı için önemine değinen Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri, ayrıca bu konuda toplamış oldukları imza kampanyası ile ilgili bir adet dosyayı da MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu'na teslim etti.

İnanç turizmi

Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Tatarlar eski Belediye Başkanı Zeki Meşe, Altunelma eski Belediye Başkanı Ali Bal, İstanbul Afşinliler Dernek Başkanı Nuri Yıldırım, Bursa Afşinliler Dernek Başkanı Nuri Yıldırım, Fatih Bal, Cafer Güneş, Hüseyin Boskurt, Nesim Yılmaz, Mustafa Mert, Mahir Turan, Ali Ayar, Rüştü Sönmez, Mustafa Hocaoğlu, Kerim Özdemir, Salih Yıldırım, Sıtkı Gönen, Cuma Ayar(gazeteci)'dan oluşan Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri, Kahramanmaraş'ta inanç turizmi açısında Eshab-ı Kehf'in tanıtımının büyük önem taşıdığını vurguladı.
Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri tarafından MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu'na teslim edilen imza dosyasında vatandaşlara ait imzalarla birlikte Afşin sanayici ve İşadamları Derneği, Afşin Esnaf ve Sanatlarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Afşin Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı, Afşin Ziraat Odası Başkanlığı ile Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odalarının bu konudaki dilekçeleri de yer aldı.

Elele verelim
Eshab-ı Kehf Gönül Elçileriyle birlikte yemek yiyen MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, ziyaretten çok memnun kaldığını belirterek, “Bu oda Kahramanmaraş'ın odasıdır. Bu kapı herkese açıktır. Ben seçimden hemen sonra yapmış olduğum konuşmada, ”˜seçimler bitti. Milletimiz tercihini yaptı. Bundan sonra hepimiz bir araya gelerek, Kahramanmaraş için elele vermeliyiz' demiştim. Bu sesime kulak veren olmadı. Bu nedenle, Kahramanmaraş için tek başıma çalışıyorum. Memleketin ne kadar problemi varsa, Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyorum.” dedi.

Kahramanmaraş'ın en küçük problemlerini bile yakından takip ettiğine de işaret eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Hizmeti hak ediyor

“Nurhak'ta banka şubesi yoktu. İlk bir ayda onu takip ettim. Kahramanmaraş'ta vergi mahkemesi yoktu.  Bakan beye söyledim. Kahramanmaraş'a vergi mahkemesi kuruluyor. Kahramanmaraş her türlü hizmeti hak etmektedir. Kahramanmaraş'a emeği geçen, katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum. Çok güzel düşünmüşsünüz. Bu konuda elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım. Kahramanmaraş'ı el birliğiyle tanıtacağız.”