AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, "Bu sistem hızlı kalkınmamıza izin vermiyor. Bu sistem Türkiye'ye 1950'den beri çok zaman kaybettirdi." dedi. 

Güvenç, Andırın ilçesindeki ofis açılışında yaptığı konuşmada, Anayasa değişikliğiyle yapılmak istenin, bir demokratik reform hareketi olduğunu söyledi. 

Yeni sisteminin güçlü bir yönetimin oluşmasını sağlayacağını ifade eden Güvenç, şunları kaydetti:

"Bu sistem, hızlı kalkınmamıza izin vermiyor. Bu sistem Türkiye'ye 1950'den beri çok zaman kaybettirdi. Bizler uzayda yaşamıyoruz. Bizler bu ülkenin çocuklarıyız. Bizler bu ülkenin sorunlarını yaşaya yaşaya, bu günlere geldik. Bu sistem 50'li yıllardan beri sürekli koalisyona gebe, sürekli sandıktan güçlü hükümet çıkmıyor. Aynı şeyi 90'lı yıllarda da yaşadık. İktidar boşluğunda 28 Şubat'ı icat ettiler. Milleti böldüler, milleti parçaladılar. Milletin bir kısmını ötekileştirdiler, yine o dönemde de ülkeyi soyup soğana çevirdiler. Ülkeyi yönetemez hale geldiler. IMF'den, Dünya Bankasından Kemal Derviş'i getirdiler, yine kurtaramadılar. 15 Temmuz'da bu millet nasıl kanıyla canıyla destan yazdıysa 16 Nisan'da da anamızın ak sütü gibi olan oylarımızla yeni bir destan yazalım. Yalana dolana iftiraya geçit vermeyelim."