Ak Parti'de metal yorgunluk gösteren ve son seçimlerde başarısız olan 40'dan fazla il başkanının istifasının isteneceği iddia edilmişti. Bu iddialar dün AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş'ın görevinden istifa etmesinin ardından bu gün de AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve AK Parti Iğdır İl Başkanı Ahmet Tutulmaz'ın istifasıyla daha da güçlendi.

Kulislerde konuşulan iddialara göre Ak Parti'de en az 40 il başkanı istifa edecek. Ayrıca Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın partisine geçmek için istifa eedecek il ve ilçe başkanları da olacağı iddia ediliyor.

AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, 31 Ocak 2015'ten bu yana yürüttüğü AK Parti Siirt İl Başkanlığı görevinden bugün itibarıyla istifa ettiğini açıkladı. Sosyal medya hesabından istifasıyla ilgili paylaşımda bulunan Çalapkulu, '1747 gündür büyük bir şeref ve gururla yürüttüğüm AK Parti Siirt İl Başkanlığı görevimden bugün itibarıyla ayrılıyorum' dedi. 

IĞDIR İL BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ

Avukat olan Ahmet Tutulmaz, 6 yıllık AK Parti Iğdır İl Başkanlığı görevinden istifa etti. Yeni il başkanı atanana kadar geçici olarak İl Başkanlığı Teşkilat Başkanı Ferdi Turan'ın başkanlık yapacağı öğrenildi. Ahmet Tutulmaz, 25 Haziran 2018 genel seçiminde AK Parti'den milletvekili adayı olmuştu.

KÜTAHYA İL BAŞKANI DA İSTİFA ETMİŞTİ

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Ali Çetinbaş, yaptığı yazılı açıklamada, Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir'le yapmış olduğu görüşme sonucu bugün itibariyle İl Başkanlığı görevinden ayrıldığını belirtti.

Çetinbaş, " Yapmış olduğum bu görevi ömrüm boyunca onurla taşıyacağımı ve Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın istikametinden ayrılmayacağımı bilmenizi isterim. Hakkınızı helal ediniz. Baki selam ve muhabbetle" dedi.

Kahramanmaraş'tan il ve ilçe başkanlarından istifa olup olmayacağı ise kamuoyunda merak ediliyor.