Kurtulmuş, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarları döneminde Türkiye'nin büyük Türkiye olabilmesi için önüne konulan bütün sorunları çözme iradesi ortaya koyduğunu kaydetti.
     Türkiye'nin statükocu yöneticilerinin ülkenin bütün sorunlarını "halının altına süpürüp yokmuş" gibi davrandığını dile getiren Kurtulmuş, "Sanki bu sorunlar çözülmezse sorunların üstesinden gelirmişiz gibi davrandılar. Mesela, darbecilerle yüzleşmek, Anayasa değişikliğini yapmak, Türkiye'de terör sorununu çözmek bunlardan birisiydi. Bunlar çok zor sorunlardı. Bu sorunlardan kurtulabilmek için sanki bu sorun yokmuş gibi bu sorunları 'halının altına süpürerek örteriz' zannettiler. Bu sorunları Türkiye'nin başına bela ettiler. Şimdi AK Parti hükümeti büyük bir kararlılıkla bütün bu sorunların çözülmesi için attığı adımlara devam ediyor" diye konuştu.
    
     -"Statükocular hiçbir milletin oyuyla iktidara gelemediler"-
    
     Terör sorunun çözülmesi için samimi adımların atılmasında muhalefetin her zaman olduğu gibi yine sadece "istemezük" dediğini ifade eden Kurtulmuş, şöyle devam etti:
     "İyi kardeşim istemiyorsun. Hükümet belki yanlış adımlar atıyor olabilir. Eyvallah. Sizin terör sorununu çözmek için teklifiniz nedir- Terör sorununu, 30 küsur yıldır devam eden 35 bin insanımızın ölümüne neden olan bu sorun en az 350 milyar dolar bir mali kayba neden oldu. Türkiye'nin gelecek umutlarını heba eden, bu milletin çocuklarının ortak rüya görmesine, ortak gelecek kurmasına engel olan terörü çözmek için 30 küsur senedir ne yaptınız- Bundan sonra ne yapmayı teklif ediyorsunuz. İstemezük demek kolaydır. Sorunu halının altına süpürmek kolaydır. Ama nasıl çözeceksiniz- Şimdi çok şükür ilk sefer Türkiye'de milletin iradesi siyasi irade hepsi bir araya geldi ve bu sorunun çözülebilmesi için önemli adımlar atılıyor."
     Her türlü engellemeler, provokasyonlar ve sabotajlara rağmen çözüm sürecinin en kısa zamanda olumlu bir şekilde sonuçlandırılacağını belirten Kurtulmuş, Türkiye'de kalıcı bir şekilde barış ve kardeşliğin sağlanacağını ifade etti.
     Kurtulmuş, ülkenin büyük bir kısmının hiçbir zaman teröre ve terör siyasetine prim vermediğini dile getirerek, "Bu ülkenin insanları statüko bu şekilde devam etsin diyen statüko partilerin ve statükocu partilerin yanında yer almamıştır. Öyle olduğu için de 60 senedir devam eden çok partili siyasi hayatımızda statükocular tek başına iktidar olamadılar. Statükocular hiçbir milletin oyuyla iktidara gelemediler. Statükocu partiler ancak ve ancak birtakım askeri müdahalelerin ve olağanüstü olayları kendilerine siper aldılar ve onlar sayesinde iktidar oldular" ifadelerini kullandı.
     Kurtulmuş, Türk milletini bölmeye hiçbir uluslararası gücün çabasının yetmeyeceğini ifade ederek, "Bir arada yaşama iradesi bizi ayırmayan en temel unsurdur. Bizim bir arada yaşam irademiz olmasaydı, 30 küsur senedir bu millet çoktan bölünürdü" dedi.
    
     -"Selahattin Eyyubi ile Kılıç Arslan'ın çocuklarıyız"-
    
     Kurtulmuş, büyük millet olmanın sadece tarihteki güzel günleri hatırlamakla olamayacağını, en temel koşulunun o milletin bütün fertlerinin aynı büyük rüyayı görmesi olduğunu kaydetti.
     Terörü bu milletin başına bela edenlerin bu ülkenin insanlarını farklı farklı rüya görmelerini sağlamaya çalıştıklarını anlatan Kurtulmuş, "Ama bu tutmadı çok şükür. Hep beraber aynı rüyayı göreceğiz. Hep beraber bütün milletlerle, bütün bu topraklarda yaşayan insanlar, bütün bu milletin fertleri olarak yeniden güçlü Türkiye'nin rüyasını göreceğiz. Hepimiz 2071'e geldiğimiz zaman, söylediği söz karşısında bütün dünyanın ayağa kalkarak önünü iliklediği büyük bir Türkiye'nin rüyasını görecek. Bize bu rüyayı gördürmediler. Şimdi yeniden bu rüyayı gördürme zamanıdır. Selahattin Eyyubi ile Kılıç Arslan'ın çocuklarıyız. Türkler ve Kürtler, bu topraklarda yaşayan herkes hep beraber aynı ortak rüyayı göreceğiz. Meselemiz ve derdimiz budur" şeklinde konuştu.
    
     -1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü-
    
     Kurtulmuş, bir gazetecinin "1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili görüşleriniz nedir-" sorusuna, yıllardır 1 Mayıs kutlamalarında sansürcü yönetimler tarafından sansürcü ve baskıcı uygulamalar yapıldığını belirtti.
     1 Mayıs'ı artık sendikaların el ele vererek kutladığını vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:
     "Maalesef eski Türkiye'yi temsil eden bazı statüko sahipleri bu yıl 1 Mayıs'ı bahane ederek kışkırtma hareketlerinin içerisine girmiş olabilirler. Bazı sıkıntılar haricinde işçi kardeşlerimiz 1 Mayıs'ı olgunluk içerisinde kutluyorlar. Önümüzdeki yıl Taksim Meydanı'ndaki alt yapılı çalışmaları biter ve Taksim'de o zaman çok coşkulu bir şekilde 1 Mayıs kutlanabilir ama kimsenin bulanık suda balık avlamaya kalkmamasını temenni ederim. Türkiye'de hiç kimsenin işçilerin barış ve gurur günü olan 1 Mayıs'ı, anarşi, terör olayına dönüştürmeye hakkı yoktur. Bunun vatanseverlik ve işçilerin haklarını korumayla bir ilgisi olamaz."
     Kurtulmuş, daha sonra Malatya'dan bir heyetin getirdiği kayısıları basın mensuplarına ikram ederek, onların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.
     AK Parti İl Başkanı Mehmet Fatih Erkoç da Kurtulmuş'a, yöreye özgü ahşap oyma sandık hediye etti.
     Kurtulmuş, daha sonra kent merkezindeki esnafları ziyaret etti.