Kahramanmaraş Belediyesi tarafından Yörük Selim Mahallesi'nde 150 dönümlük alanda oluşturulan Arslanbey Mesire Alanı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Hizmete açılan alanı gezen Ünal, yetkililerden bilgi aldı, vatandaşlarla sohbet etti.

Ünal, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan hizmetin Kahramanmaraş'a layık bir eser olduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın 1994'te belediye başkanı olmasıyla başlayan AK Parti belediyecilik anlayışıyla insanların evinde, sokağında ve mahallesinde mutlu olduğunu ifade eden Ünal, "AK Parti iktidarıyla Türkiye'de son 10 yılda 4 milyarın üzerinde ağaç dikildi. Bizim dönemimizde ağaç kesimine son verildi. Herhangi bir kamulaştırma ya da yapılanma durumunda ağaçlar naklediliyor. Şu anda yapılan tesis 7'den 77'ye herkesin ihtiyacına cevap verebilecek şekilde dizayn edildilip sizlerin hizmetine sunuldu" dedi.

Geçmiş iktidarlar döneminde ülkede milyonlarca ağacın üniversiteler ve olmadık imar alanları için katledildiğini öne süren Ünal, "Burada çok kritik bir nokta var. Geçmişte hatırlarsanız bu tür alanlar daha çok elit insanların kullanımı için hazırlanırdı. Bizim dönemimizde ise tüm halkın kullanımına sunuluyor" diye konuştu.

Ünal, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Osmaniye'den yaklaşık 5 milyon nufusun ortak kullanabileceği Narlı Karabıyık mevkisinde bölgesel havalanı yapılması durumunda büyük kolaylıklar yaşanacağını da kaydetti.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz da yeşil alanların büyük bir ihtiyacı karşıladığını belirterek, belediye olarak hizmete sunulan mesire alanını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Açılış törenine Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç ve çok sayıda davetli katıldı.