Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin fındık rekoltesi açıklamasına tepki gösteren, “Tarım Bakanı bugün fındık üreticisine ihanet etmiştir”  ifadelerini kullanmasının ardından hakkında partiden kesin çıkarma talebiyle disiplin soruşturması başlatılan Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt MHP’den ihraç edildi.

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk, Enginyurt’un partiden ihraç edilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu’nun 30.07.2020 tarihinde yaptığı toplantı sonucu alınan karar ile Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü’nün 78. maddesinin ‘Kesin Çıkarma Cezasını Gerektiren Haller Başlıklı’ 4. Bendinin (c), (e) ve (i) fıkrası hükümleri uyarınca parti üyeliğinden kesin olarak çıkarılmasına karar verilmiştir” dedi.

Enginyurt’un ihracıyla MHP’nin Meclis’teki sandalye sayısı 48’e düştü, bağımsız milletvekili sayısı ise 8’e yükseldi.

“ÜLKÜCÜLERİN SESİNİ KİMSE KESEMEZ”

İhraç kararını duyan Enginyurt, Twitter adresinden bir paylaşım yaparak, “MHP den ihraç ettiniz! Ülkücülüğümü almadınız, alamazsınız. İhraç edenler! Bir gün sıra size de gelir. Konuşmamı kesemezsiniz, kesemeyeceksiniz. Ülkücülerin sesini kimse kesemez. Millet, devlet ve Ordulular için hep doğruları konuşan olacağım.” açıklamasını yaptı.