Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya, AK Partili Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren'in, hiçbir mahkeme kararı ve kira borcu olmamasına rağmen MHP parti binasının kapısını zorla açtırarak zorla boşalttırdığını iddia etti. Başkan Özeren'in, MHP Gündoğmuş İlçe Başkanlığı binasını belediye görevlilerine tahliye ettirdiğini ileri süren Kaya, "Yapılan tam bir rezillik. Yasal olarak bunun hesabını soracağız." dedi.

AK Partili belediye başkanı Özeren'in hiçbir mahkeme kararı ve kira borcu olmamasına rağmen MHP Gündoğmuş ilçe binasını boşalttığını, sabah erken saatlerde belediye görevlileri, zabıta ekipleri ve polisler eşliğinde tahliye işleminin yapıldığını savunan Kaya, böyle bir olayı kendileri kadar halkın da şaşkınlıkla karşıladığını kaydetti. Kaya, şu açıklamada bulundu: "Belediyenin mülkü olan bir yerde bulunan bina 1999 yılından bu yana MHP Gündoğmuş İlçe Başkanlığı binası olarak kullanılıyordu. Binada hiçbir görevlinin olmadığı esnada yapılan boşaltması sonrası partiye ait resmi evraklar, yazışmalar ve demirbaşlar pasaj olarak kullanılan bir yere yığıldı. Olayı Antalya’da yapılacak ilçe başkanları toplantısı için yolda bulunduğu esnada öğrenen MHP ilçe başkanımız Ali Yüksel konuyu il başkanlığını bilgilendirmiştir. Hukuki yollardan haklarını arayacağız."

Özeren'in yaptığı davranışın ne insani ne de hukuki olduğunu kaydeden Kaya, kira borçları olmadığı halde bir parti binasının boşaltılmasını hukuksuzluk olarak değerlendirdi. Kaya, "Kira borcumuz yok, mahkeme kararı yok ancak zat-ı muhterem kendi kafasından böyle bir girişimde bulunuyor. Belediye başkanının yapmış olduğu tam bir rezilliktir. Sanki terör mağarası basarcasına hiçbir partilimizin olmadığı esnada partimizin kapısı zorla açılarak içeri girilmesi, eşyalarımızın uluorta bir yere yığılması, resmi evraklarımızın, gizli yazışmalarımızın halka açık bir alana bırakılması AKP zorbalığının geldiği boyutu görmek için yeterlidir diye düşünüyorum. Ancak şunu çok iyi bilsinler ki hiç kimsenin yaptığını yanına bırakmayız. Yasal yollardan her türlü hakkımızı arayacak ve bu yapılan kepazeliğin hesabını soracağız." şeklinde açıklama yaptı.

ÖZEREN: PARTİYE NOTER ARACILIĞIYLA BOŞALTMA YAZISI GÖNDERDİK

Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren ise yaptığı açıklamada, MHP Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya'nın şahsı ile ilgili kamuoyuna yaptığı açıklamanın gerçeğini yansıtmadığını savundu.

MHP Gündoğmuş İlçe Başkanlığı'na 4 yıldır biriken kira borçları nedeniyle 2014 yılı ekim ayı içinde borçlarını ödemeleri için yazı yazdıklarını belirten Özeren, partinin yazılarına cevap vermediğini, partinin 4 yıldır belediye dükkanını işgal ettiğini öne sürdü. MHP Gündoğmuş İlçe Başkanlığı'nın bulunduğu dükkanları 2015 ocak ayı içinde ihaleye çıkardıklarını belirten Özeren, MHP'nin ihaleye girmediğini kaydetti.

İlçe başkanlığının biriken 4 yıllık borcu Alanya'dan partinin birinin ödediğini belirten Özeren, "Parti binasını zorla boşalttırma gibi bir durum yok. Biz partiye 4 yıldır biriken kira borçlarını ödemeleri için noter aracılığıyla yazı gönderdik. Parti hem borcunu ödemedi hem de binayı boşaltmadı. Hiçbir hukuksuz işlem yapılmadı. Zaten parti ocak ayında yapılan ihaleye girmedi, 2 aydır binayı zaptediyorlardı. Ayrıca belediyeye ait yeri boşaltmadıkları için kimse de ihaleye giremedi. Zorla parti binası boşalttırma diye bir durum yok." ifadesini kullandı.