AK Parti, 3 muhalefet partisinin desteğini çektiği “VİP” yasa olarak bilinen mevcut ve eski vekillere bir dizi yeni ayrıcalık öngören düzenlemeden vazgeçmiyor. VİP yasa teklifinin Plan Bütçe Komisyonu'nda geçtiğimiz hafta kabul edilmesinin ardından kamuoyuna Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın düzenlemeden haberdar olmadığı yönünde iddialar yansımış, konunun dünkü MYK'da yeniden değerlendirilmesini istediği bilgisi gazetelerde yer almıştı.

İmzalar çekilmişti

Muhalefet partileri de bu iddialar üzerine “AK Parti kamuoyundaki tepkileri dikkate alıyor, muhalefet almıyor izlenimi yaratılmak isteniyor” gerekçesiyle bu iddiaların basında yer almasının hemen ardından düzenlemeden peş peşe imzalarını çektiklerini açıklamışlardı.

”˜Teklifin arkasındayız'

Erdoğan'ın düzenlemenin içeriğinden haberdar olmadığı iddiası ve CHP, MHP ve BDP'nin desteklerini çekmelerinin ardından haftasonu AK Parti kurmaylarından “düzenlemeye yönelik “gerik adım atmayacak. Teklifin arkasındayız, düzenleme yasalaşacak” mesajları gelmişti.

”˜Tükürdüğünü yalamak'

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, teklif için “Sırası geldiğinde TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek yasalaştırılacaktır” derken, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de, “Kim imzasını çekerse çeksin, biz imzamızın arkasındayız” vurgulamasını yapmıştı. Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da muhalefetin tekliften imzasını çekmesini “tükürdüğünü yalamak” olarak nitelendirmiş ve “Biz hiçbirşeyden korkmadan çekinmeden imzamızın arkasındayız. Milli iradenin güçlenmesi adına bunu yapmamız lazım” diye konuşmuştu.

Reyhanlı hassasiyeti

AK Parti MYK toplantısının ardından ise iktidar kurmayları teklifin akıbetine ilişkin sorulara Reyhanlı faciasına gönderme yaparak “Bu konu şu hassas zamanda sorulacak ve konuşulacak konu değil. Ancak biz bu konuda tavrımızı net olarak ifade ettik. O tavırda bir değişiklik yok” yanıtını verdiler.