CHP Kütahya milletvekili adayı Dr. Fazıl Kasap, Kütahya ve Simav'da 100'e yakın resmi araçla AK Parti seçim bürosu açılışı yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın Hz. Ömer’i ve kul hakkını konuşmaya hakkının olmadığını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, seçim çalışmaları kapsamında Kütahya’ya ve bazı ilçelerini ziyaret edip, seçim bürosu açılışı yapmıştı. Kütahya’da, Selahattin Demirtaş’ın kaçak elektriği teşvik ettiğini söyleyerek kul hakkına, devlet hakkına girdiklerini ifade etmişti.

CHP Kütahya milletvekili adayı Dr. Ali Fazıl Kasap, Bakan Taner Yıldız'ın bu açıklamalarını tutarsız bularak şöyle cevap verdi: "Kul hakkıdır devlet hakkıdır. Eğer ödeme güçlüğü çekenler varsa onlara taksitler yapalım. Onlara ödeme kolaylıkları sağlayalım. Ama kasıtlı olarak ödemeyenler varsa ben Sayın Demirtaş'ın buradaki duruşunu merak ediyorum. Yapsın çağrısını hep birlikte görelim, Türkiye partisi midir değil midir? Kayıp kaçağa teşvik ederek Türkiye'nin partisi olunmaz. Türkiye'nin yönetilmesine idare edilmesine talip olunmaz. Biz vatandaşlarımızın haklarını birbirine karşı benzer şekilde korumamız lazım. Hem kul hakkıdır hem de devlet hakkıdır. Yukarıdaki sözler Enerji Bakanı Taner Yıldız’a ait. Resmi araçla Kütahya ve Simav'da AKP seçim bürosu açılışı yapıldı. 100'e yakın resmi araçta kendisine eşlik etti. Kaynağı olmayan ülkemiz için bu şaşaa, gösteriş, israf ve kul hakkı değil midir? Bunun neresinde var Hz.Ömer'in adaleti. AKP israf batağında kul hakkı yiyor."