Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında Ankara'da miting düzenledi. Erdoğan sahneye çıkmadan önce Başbakan Yardımcısı Ali Babacan meydanda bekleyen vatandaşlara seslendi.

YİĞİT BULUT BABACAN'I YALANLAMIŞTI

Yiğit Bulut önceki akşam Ali Babacan'ın Bank Asya'nın satışı üzerine sözlerini açık bir dille yalanlamıştı. Yiğit Bulut'un Ali Babacan'ı yalanlaması ve "Bu sözler paralellerin işine yaradı" mealine gelen sözler etmişti. Bulut'un bu çıkışı da "Yiğit Bulut Ali Babacan'a paralel mi diyor" sorularına neden olmuştu.

ERDOĞAN BABACAN'I YEDİRMEDİ

Tüm bu yaşananların üzerine Başbakan Erdoğan ikinci kez Ali Babacan'ı yanına alarak fotoğraf verdi. Erdoğan önceki günkü toplantıya Babacan'la birlikte çıktı, bugün ise Ankara'daki mitingde Babacan'ı kürsüye çıkardı.

Erdoğan'ın iki günde iki jestle Babacan'ı onore etmesi "yedirmedi" şeklinde yorumlandı.

TÜRKİYE'NİN EKONOMİ DURUMUNU ANLATTI

Türkiye'nin ekonomi konusunda geldiği noktayı anlatan Babacan şunları söyledi;

Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi Kasım 2012 yüzde 66 faizle borçlanıyordu. Bu faiz hepimizin cebinden çıkıyordu. 100 lira verginin 85 lirası faize gidiyordu. En küçük banknot 1 milyon liraydı. İşte o günler geride kaldı fazileri tek haneye indirdik, enflasyonu tek haneye indirdik. Yeter mi yetmez! Daha düşük faiz, daha düşük enflasyon Türkiye'nin hakkıdır.

"BORÇ VEREN ÜLKE OLDUK"

Türkiye'nin sadece İMF'e 23 buçuk milyar dolar borcumuz vardı. Geçen mayıs ayında çok şükür ödeye ödeye borcu sıfırladık sonra İMF bize "Siz bize borç verebilir misiniz?" dedi. Başbakan'ımızla oturduk konuştuk, durumu değerlendirdik. Başbakan bize dedi ki; "5 buçuk milyar dolar krediyi aç." Hamdolsun şimdi borç veren ülke olduk. Borç alan ülkeden borç veren ülke konumuna çıktık çok şükür. Bugün Merkez Bankası 30 milyar doların üzerinde bir rezerve sahip.

"YARDIM ALAN DEĞİL YARDIM EDEN ÜLKE OLDUK"

Ve değerli hemşerilerim Türkiye yardım eden bir ülke oldu. 2002'de yardım alan, bağış alan bir ülkeydik. Bugün dünyanın en çok yardım eden ülkeleri arasında girdik. Bakın sadece insani yardımlarda dünyada 5. sıraya çıktık. Dünyanın en büyük 16. ekonomisi olduk.