Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ali Eroğlu, siyasi liderlerin artan terör eylemleri ve ekonomideki sorunları dikkate alarak ciddi bir tutum değişikliğine gitmelerinin elzem olduğunun altını çizdi. Eroğlu, “ANSİAD olarak, bütün siyasi partilere kendi pozisyonlarından fedakarlık ederek ortak bir tutum geliştirmeleri konusunda bir kez daha çağrı yapıyor ve bu çağrılarımızı 40 kez tekrarlamayı düşünüyoruz. Ümidimiz 40 kez dile getireceğimiz dileğimizin gerçek olmasıdır.” dedi.

Eroğlu, yaptığı açıklamada ekonomik büyümenin istihdamı yeterince artıramadığı ve işsizliğin artma sürecine girdiğine dikkat çekti. Eroğlu, “Siyasi belirsizlik, terör olayları, döviz kurundaki yükselmeler karşısında yeni önlemler alınmaması yabancı sermaye girişini ve yatırımları caydırmakta; hatta sermaye çıkışına neden olmaktadır. Siyasi belirsizliğin devam etmesi ekonomik maliyet artışını da beraberinde getirmektedir. Söz konusu ortamın vahametinden hareketle siyasi liderleri tutum değişikliği yapmaya, milletin ve devletin bekası için ortak tutum geliştirmeye davet ediyoruz.” diye konuştu.

KENDİ İKBALLERİNİZ ADINA HALKIN CEBİNDEN PARA ALMAYA KİMSENİN HAKKI YOK

TÜİK tarafından açıklanan işsizlik oranları 15-64 yaş grubu olan gerçek çalışma çağında işsizlik oranının 2014 Mayıs ayında yüzde 8.9 iken 2015'te yüzde 9.5'a, tarım dışı işsizliğin aynı dönemde yüzde 10.7'den yüzde 11.4'e genç nüfusta işsizliğinin yüzde 15.7'den yüzde 17'ye, hatta arındırılmış seride yüzde 18.8'e yükseldiğini belirten Eroğlu, bu bir yıllık dönemde tarımda ve inşaat sektöründe istihdam kaybı olduğunu dile getirdi. Eroğlu, şunları kaydetti: "Siyasi belirsizlik, terör olayları, dünya ekonomisindeki gelişmeler ve döviz kurundaki yükselme karşısında yeni önlemler alınmaması, yabancı sermaye girişini ve yatırımları caydırmakta, hatta sermaye çıkışlarına neden olmaktadır. Bununla birlikte turizm geliri istatistikleri de 2015 yılının ilk 6 aylık döneminde 2014'ün aynı dönemine göre yüzde 9, ziyaretçi sayısı ise yüzde 2 azalmıştır. Kendi ikballeriniz, kendi idealleriniz, kendi partinizin önde durmasını sağlayabilmek adına, halkın cebinden para ve ekonomiden bir şeyler almaya kimsenin hakkı yoktur.”

İŞ DÜNYASININ, ÇALIŞANIN CEBİNDEKİ PARA ERİYOR

Siyasi belirsizliğin devam etmesinin ekonomik maliyeti her geçen gün arttırdığını, toplumun, ülkenin, insanların, yaşayanların menfaati için Türkiye’de acilen hükümetin kurulması gerektiğini vurgulayan ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu, “Bu kadar açık beyan bilinirken, Türkiye’de farklı bir senaryo gelişir ise o zaman bu kararı alanların ülke menfaatlerini savunma iddialarını nereye koymalıyız? Bunu düşünmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Eroğlu, şu ifadeleri kullandı: "Bugün döviz yükseliyor, bugün faiz yükseliyorsa bu iş dünyasının, çalışanın, cebinden tükettiği paradır. Hepimizin cebinden gidecek bu paradır. Herkesin kendi değerine göre bir şeyler kaybetmesi kaçınılmaz görünüyor. Bu kararı kim alacak? Siyasetçi alacak. Ne için alacak? Kendi ikbali için alacak. Kendi ikballeriniz, kendi idealleriniz, kendi partinizin önde durmasını sağlayabilmek için bu memleketin, halkın cebinden para ve ekonomiden bir şey alacaksınız. Buna hakkınız yok. Bu nedenle siyasi liderlerin artan terör eylemleri ve ekonomideki sorunları dikkate alarak ciddi bir tutum değişikliğine gitmeleri elzem görünmektedir. ANSİAD olarak, bütün siyasi partilere kendi pozisyonlarından fedakarlık ederek ortak bir tutum geliştirmeleri konusunda bir kez daha çağrı yapıyor ve bu çağrılarımızı 40 kez tekrarlamayı düşünüyoruz. Ümidimiz 40 kez dile getireceğimiz dileğimizin gerçek olmasıdır."