Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya 1. sıra milletvekili adayı Dr. Niyazi Nefi Kara, 'birilerine hizmet etmek için' Antalya'ya gelen ithal adayların halkın sorunlarına çözüm bulmasının hayal olduğunu söyledi. 'Antalya'yı bilmeyenlerin' Antalya'nın sorunlarına çözüm bulamayacağını belirten Kara, AK Parti'nin her seçim dönemi ithal aday gösterme geleneğini 13 yıldır Mehmet Dülger, Mehmet Ali Şahin, Vecdi Gönül ve şimdi de eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'la sürdüğünü kaydetti.

Kara, Antalya'nın Manavgat ilçesinde CHP Manavgat İlçe Başkanlığı'nın Cumhuriyet Meydanı'nda alternatif 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 96 yıl dönümü kutlamasına katıldı. Kutlama sonrası Kara, basın mensuplarına seçim çalışmaları ve iktidar partisinin Antalya milletvekili adaylarıyla ilgili açıklama yaptı. Siyasi iktidarın, Antalya'dan her seçim öncesi oy devşirmek için seçmenin karşısına ithal adayla çıktığını hatırlatan Kara, bunu ilk 3 Kasım 2002 seçimlerinde Mehmet Dülger'le başlattığını söyledi.

Dülger'i Mehmet Ali Şahin ve Vecdi Gönül'ün takip ettiğini ve 7 Haziran seçimlerinde de ithal aday gösterme alışkanlığını Elvan'la sürdürdüğünün altını çizen Kara, "Birilerine hizmet etmek için Antalya'dan aday gösterilen 'ithal adaylar şehrimizi bilmedikleri için sorunlarına çözüm bulmaları da hayal kurma olur. Mehmet Dülger, Mehmet Ali Şahin ve Vecdi Gönül Antalya'nın hangi sorununa çözüm bulmuş ta şimdi Elvan bulacak. Dülger'i, Şahin'i ve Gönül'ü Antalya'da bilen ve hatırlayan var mı? Seçilmek için geldiler ve seçildikten sonra kayboldular. Antalya'nın sorunlarını yine Meclis'te çözecek olan ithal adaylar değil, kendi çocukları çözecektir." diye konuştu.

ANTALYA İNSANI SAĞLIK HİZMETLERİNDE ÖLÜME TERK EDİLDİ

Antalya insanın özellikle sağlık anlamında ölüme terk edildiğini savunan Kara, iktidarın, 13 yıl içinde yıllık 12 milyon yabancı, 3 milyon yerli turisti ağırlayan turizm şehrinde sağlık sorununu çözmeye yönelik adım atma yerine daha da kangren haline getirdiğini iddia etti. Antalya insanın sağlık alanında ölüme terk ediliğini ileri süren Kara, sağlık hizmetleri noktasında turizm kentine 3 bin yatak yapılsa bile Türkiye ortalamasının yarısına bile ulaşamayacağını kaydetti. Kara, "Bir beyin cerrahı olarak söylüyorum, Antalya'ımızın sağlık alanında durumu içler açısı. Bu hükümet her yıl dünyayı ağırlayan Antalya'ya sağlıkta yeterli yatırımı yapmamıştır. Yapanda özel sektör ve Antalya insanı kendisi yapmıştır. Halihazırda Antalya'ya 3 bin yatak daha yapılsa hasta tedavisinde Türkiye ortalamasının kat kat altındadır. " ifadesini kullandı.