CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, 'askeri vesayetle mücadele edeceğiz' diyerek iktidara gelenlerin bugün Türkiye'yi dünyanın en yasaklı ülkesi haline getirdiklerini söyledi.

Öztürk, 7 Haziran seçimleri öncesi yaptığı basın açıklamasında, partilere 'sandıklara sahip çıkın' çağrısında bulundu. 3 Kasım 2002 seçimleri öncesi 'yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceğiz' diyerek iktidara gelen AK Parti'nin bugün 17 milyon yoksul ve dünyadan tecrit olmuş yasaklar ülkesi haline getirdiğini belirten Öztürk, iktidarın, buna üçüncü 'y' olarak yalanı eklediğini kaydetti. İktidarın, 13 yıl içinde sürekli mağduriyet edebiyatıyla seçmenden oy istediğini vurgulayan Öztürk, bu seçimde ise mağduriyet edebiyatlarına olmayan tesisleri yapmış gibi göstererek abartılı rakamlarla siyasete yalanlarını da eklediklerini ifade etti.

'Stratejik derinlik, komşularımızla sıfır sorun' diyerek ülkeyi ne hale getirdiğini geçmişte iktidara oy vermiş seçmenin iyi görmesi gerektiğinin altını çizen CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, şunları söyledi: "Yasaklarla ve yoksullukla mücadele edeceğiz diye üç dönemdir mağduriyet edebiyatı ve yalanıyla oy alarak iktidar olan ülkemizde 17 milyon yoksulla, dünyanın en yasaklı ülkesi haline getirmiştir. Ülkemiz tek adam rejimi ile parti devletine dönüşmüştür. Dün askeri vesayeti kaldıracağız diyenler bugün kendi vesayetlerini kurarak ülkemizde demokrasiyi rafa kaldırmıştırlar. Basın özgürlüğü bakımından dünyanın en ayıplı ülkesiyiz. Gazetecilerin yaptıkları haberden ötürü tutuklandığı, tehdit edildiği ve her baskının yapıldığı bir dönemdeyiz. Gazetecilerin baskı altına alındığı, yandaş medyadan olmayan gazetelerin ötekileştirildiği bir dönemi yaşıyoruz. Günümüzde basını ayrımcılığın adı akreditasyon oldu. Bu karanlık ve yüzsüz dönemi tarih yazıyor. Her türlü kirli siyasetin ve oyunun oynadığı bu dönemi milletimiz hiç bir zaman unutmayacak. 7 Haziran bu karanlık dönemi sona ermesi adına tarihi bir fırsat."