Avustralya İşçi Sendikaları lideri olduğu dönemde bir şirketten yasadışı para aldığı iddiasıyla açılan soruşturma nedeniyle Kraliyet Komisyonu’da ifade vermesi istenilen anamuhalefetteki İşçi Partisi Lideri Bill Shorten, komisyona başvurarak, gönüllü olarak bir an önce ifade vermek istediğini ilan etti.

Shorten’in avukatı Leon Zwier, İşçi Partisi liderinin, konuyla ilgili her türlü soruya gönüllü olarak cevap vermek istediğini belirtti. Komisyon İşçi Partisi liderinin Ağustos ya da Eylül ayında ifade vermesini isterken, Shorten bu tarihin öne alınarak önümüzdeki Temmuz ayında hemen yapılmasını istedi.

Bu arada Avustralya iş dünyası ve İşçi Partili milletvekilleri Shorten’e destek mesajları yayınladı.

Shorten, Avustralya İşçi Sendikası Birliği liderliğini yaptığı dönemde, bir şirketten, anlaşma dışı 211 bin dolar alınmasından sorumlu tutuluyor. İşçi Partisi yetkilileri, şirketlerin, işçi sağlığı, iş güvenliği eğitim ve ticari eğitim gibi başlıklar altına bu tür ödemeler yapmalarının normal olduğunu belirtiyor.

İktidardaki Liberal Parti Finans Bakanı Mathias Corman ise “Anamuhalefet liderinin Kraliyet Komisyonu’nda cevaplaması gereken net sorular var.” açıklamasında bulundu.