Partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Bahçeli, Okmeydanı'nda ve Gezi'nin yıl dönümünde yaşanan olaylara değindi. Bahçeli Gezi'de yaşananlar için ''ilkellik'' ifadesini  kullandı.

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları:

GEZİ'DE YAŞANANLAR İLKELLİKTİR

Okmeydanı'nda ve Gezi olaylarının yıl dönümünde yaşanan ilkellikler hepimizi rahatsız etmektedir. AKP'yle geçecek her gün huzursuzluk getirecektir. Başbakan yorgun ve değerlerine yabancılaşmıştır. Talimatla faiz indirmeye çalışan bir Başbakanlar ekonomide yeni ufuklar hayaldir.

PKK'NIN ELİ GÜÇLENDİ

Hükümet PKK'nın insafa gelmesini beklemektedir. Bu da PKK'nın elini güçlendiriyor. 2009'da 12 kötü adamla başlayan yıkım projesi Türkiye'nin PKK'ya ikram edilmesidir. Hükümet Güneydoğu'da yaşanan olaylar karşısında aciz kalıyor.

GÜNEYDOĞU'DA DEVLET YOKTUR

PKK'lılar Mehmetçiğe ve işçilerimize saldırıyor.Teröristler yollarımızı kesmekte  ve araçlarımızı ateşe vermektedir. PKK'lılar takdir ediliyorsa şehitler için ne demeliyiz peki? PKK'nın korkusu kalmadı. Türk milleti çok ağır bir tehditle karşı karşıyadır, Güneydoğu'da devlet yoktur. PKK etkinliğini arttırdı. 

BOKO HARAM NE İSE PKK DA O'DUR

Doğu'da devlet otoritesi sıfırlanmaktadır. PKK artık dağa çocuk kaçırmaya kadar işi vardırmıştır. Diyarbakır'da çocuklarını arayan anneler saygıdeğer bir konumdadır.Çocukların akılları çelinmekte ve hayatları karartılmaktadır. Nijerya'da Boko Haram ne ise PKK da odur.

BAŞBAKAN BU KONUDA KARARLI OLMALI

Bunlarda ne din, ne iman nede merhamet vardır. Anneler haklı ve masumdur. Onların feryatları karşılıksız kalmamalı. Başbakan Erdoğan bu durum için kararlı olmalı ve olayın üzerine gitmeli.

Kürtler'in çocukları kandırılarak dağa bayıra götürülüyor. BDP ve HDP dağa sevkiyatın iki koludur. Başbakan elindeki tüm imkanları kullanıp kaçırılan çocukları ailelerine teslim etmeli. PKK çözüm süreciyle canlandı.

Biz olacakları sürekli söyledik ve uyardık. Öcalan'la müzakere PKK'ya yenilmektir. Terörle mücadele eden Mehmetciğimiz yanlız bırakılmamalıdır. Askerimiz PKK'ya karşı savunmasız bırakılmıştır. Bu Genelkurmay'ın kusurudur.

Başbakan Erdoğan ne yaparsa yapsın cumhurbaşkanı olamayacaktır. Bizim çatı aday fikrimiz karşılık buldu. Yeni cumhurbaşkanı taraf olmamalı. Herkesin hemfikir olması gerekiyor. Başbakan Erdoğan'ın adaylığı hemen hemen kesinleşti. Sayın Başbakan söyleyin! Aday mısınız, değil misisiniz?

Kaynak: Haber7