Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şeniler, "Bu seçimde 315 milyar lira aldılar ve o paralarla her televizyon kanalında reklam yaparak miting düzenliyorlar" dedi.

Şeniler, partisince Afşin Belediyesi önünde düzenlenen mitingde, ülkede genel seçim atmosferi oluşturulduğunu savundu.

Topluma, "iktidarın değişeceği" algısının yansıtılmaya çalışıldığını anlatan Şeniler, şöyle konuştu:

"Seçim atmosferinde konuşulan dili de hoş karşılamıyoruz. Ülkemizde son iki aydır yaşanan hadiselere ve siyasi partilerin genel başkanlarının üsluplarına baktığımız zaman bu seçim sanki bir 'milletvekili ve iktidarı değiştirecek seçim' gibi anlatılmaya çalışılıyor. Sayın Başbakan ve iktidar partisinin mensupları konuşmalarında, 'bu seçim bizim için var olma yok olma seçimidir. Bu seçim kurtuluş mücadelesi, istiklal savaşıdır' diyorlar. Bizler o defteri çoktan kapattık. Bizler milli istikrarına hep beraber kavuştuk."

Şeniler, BBP olarak siyaseti Kahramanmaraş'ta son nefesini veren Muhsin Yazıcıoğlu'nun vasiyeti üzerine yaptıklarını vurguladı.

Partilerin hazineden aldıkları yardıma değinen Şeniler, "Bizim bütçemiz yok, para yardımı ve hazine yardımı almıyoruz. Hazine yardımı alan 3 siyasi parti var. Bu seçimlerde 315 milyar lira aldılar ve o paralarla her televizyon kanalında reklam yaparak miting düzenliyorlar. Bizler de az imkanlarla, Peygamber metodu dediğimiz nebevi metotla insanlarımızla birebir konuşarak ve ayaklarına giderek gücümüzün yettiği kadar kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.