BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, 1950 yılından bu yana ülkede en fazla işçi hakkı gasbının 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde olduğunu savundu.
1 Mayıs İşçi Bayramı ile ilgili açıklama yapan Çayır, AK Parti iktidarının başta Soma ve Ermenek olmak üzere işçi hakları gasbının çiğnenme noktasında karnesi olduğunu söyledi.
İşçi ölümlerinin en fazla AK Parti iktidarı döneminde olduğunu belirten Çayır, bunun senenin de işçi üzerinden daha fazla para kazanma zihniyeti olan 'taşeronluk' olduğunu ifade etti.
AK Parti iktidarının taşeronluk zihniyetinin temelinde işçi üzerinden ranta bağlı para kazanmak olduğunu ileri süren Çayır, Soma'da 301 madencinin hayatını kaybetmesinde halihazırda suçlularının bulunmamasının ülkenin işçi hakları noktasında geldiğini durumu bütün yalınlığıyla gösterdiğini kaydetti.
Kul hakkı, yetim hakkı, çalışan ve işçi hakkı diyerek iktidara gelenlerin geldiği noktanın ülkenin geleceği noktasında üzüntü verici olduğunun altını çizen Çayır, "Güllerin Efendisi Peygamber Efendimiz bir kutlu sözünde 'İşçinin hakkını alın teri kurumadan veriniz buyuruyor'. İşçi haklarının gasb edilmediği ve alın teri kurumadan hakkının verildiği insanca hayat sürdükleri 1 Mayıs diliyoruz. İşçinin hakkının verildiği emeğinin aziz tutulduğu bir Türkiye özlemi içinde alın terleriyle çocuklarına helal lokma yedirmek için canla başla rızıklarının peşinde koşan bütün işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın en içten dileklerimle kutluyorum. " diye konuştu.