BBP Kahramanmaraş İl Başkanı Ali Kıvrak imzasıyla yapılan basın açıklaması şu şekilde: 

Değerli basın mensupları, kıymetli dava arkadaşlarım hepinizi gönül dolusu sevgi,saygı ve hürmetle selamlıyorum.BBP kurulduğu günden bugüne kadar, gelmiş geçmiş, mazisi en temiz olan ve milletin safında en dik duruşu göstermiş bir hareketti
r.Bundan sonra ki siyasi çizgisinde de hiçbir fedakarlıktan kaçmadan inanmış olduğu davası ve sine i milletin sesi olma noktasında en küçük bir taviz vermeden çizgisinde devam etmektedir.Geçmişten bugüne bu harekette hiçbir şahsi ikbal beklemeksizin hizmet etmiş ve bundan sonrada bir beklentisi olmadan bu davaya hizmet eden her bir neferimize ve isimsiz kahramanlarımıza huzurlarınızda teşekkürü bir borç bilirim.Fakat bundan önce bu hareketin her hangi bir noktasında görev tevdi edilmiş ve bu görevi yapmayı kutsal bir görev kabul edip, vazifesini yapıp, daha sonra herhangi bir şekilde görevi bittikten sonra buradaki geçmişte ki görev ve sıfatıyla herhangi bir oluşuma veya bir partiye yada adaya destek veren arkadaşlarımız, yapmış olduğu bu kutsal görevin maneviyatı altında ezilmiş aciz arkadaşlardır.Bunu şunun için deme gereği duydum ;
Eski il ve ilçe başkanlığı konumunda ki kişilerin bir kısmı bu hareketi Şehid Liderimiz Muhsin YAZICIOĞLU hayatta iken terketmiş, bir kısmıda şehadete ermesinden sonra BBP ile bağlarını koparmışlardır.

Cumaertesi akşamı eski BBP'li ve Şehid Liderimiz şehadete ermeden, liderimize Amerikadan icazet alıp siyaset yapması yönünde telkinde bulunan ve Amerika'dan icazet alan ve 3 yıldır AKP'li olan sayın Erantepli'nin vermiş olduğu yemeğe hem BBP'li hem de MHP'li arkadaşları sayın Erantep'linin davetine icabet etmişler, katılmışlardır.Bu davette söz alan daha önce BBP'nin çeşitli kademelerinde görev alan Bekir Kılıç ve kendisiyle aynı fikirde olan kişilerin yapmış oldukları hiçbir açıklama BBP'ni bağlamıyordur.Şehid Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun şehadet sürecinde, Şehidimizin kanının AKP'nin üzerinde olduğunu beyan eden Bekir Kılıç, ne oldu da birden bire saf değiştirerek AKP'li oldu.

Bu davete icabet eden arkadaşların mesuliyeti BBP'si il ve ilçe teşkilatlarının sorumluluğunda olmadığı gibi, MHP'nin de sorumluluğunda değildir. Ancak; bu davete icabet eden arkadaşların masumiyeti hiç bir siyasi ahlaka, toplum ahlakına ve basın ahlakına da ve aynı zamanda arkadaşlık hukukuna da yakışmayacak şekilde "ülkücülerin Erkoç'a desteği" şeklinde sunulmuş ve kullanılmıştır.

Böyle bir şey söz konusu değildir. Biz BBP'si olarak bütün ilçelerimizde ve şehrimizde Allah'ın izniyle kendi adaylarımızla ve kendi amblemimizle yerel seçimlere katılacağız. Bizim hiç bir partiyle gizli veya açık bir ittifakımız, işbirliğimiz yoktur. Ne tabanda ne de tavanda böyle bir paslaşma dahi söz konusu değildir.

Bunu ifade ettikten sonra bir başka siyasi tutarsızlığı daha ifade etmek istiyorum. Hiç kimse bu milleti aptal yerine koymasın. Biz BBP'si olarak milletimizin irfanına her zaman güvendik, Allah'ın izniyle gene güveniyoruz. Kimse milletimizi balık hafızalı sanmasın. Belki kendileri hatırlamak istemeyeceklerdir ama milletimizin milli hafızası hatırlayacaktır. Bu itibarla kendilerine de hatırlatırım.


Ülkücülük sadece MHP'de olur diyenlere hatırlatmak isterim. 1991 seçimleri sonrası kurulan DYP-SHP hükümeti içerisinde, şimdinin BDP'si o zamanın HEP'i olan partide SHP içerisinde idi. Sırrı Sakık, Hatip Dicle, Orhan Doğan ve Leyla Zana'ların olduğu ve Leyla Zana'nın da kürtçe yemin ettiği bir hükümet ortaklığı idi ve o hükümete O zamanın MÇP'si de güven oyu vermişti.Avrupa Birliği uyum yasalarının altında hiç bir Büyük Birlik Partilinin imzası yoktur. Büyük Birlik Partisi ve yöneticilerinin hiç birisi milletimizin aleyhinde olan işlere imza atmamıştır. Atmazda

Ülkücülük Çin devletinin Türk bölgelerinde Türklere katliam yaparken, Türkiye'de Çin devlet başkanına devlet nişangahı vermek hiç değildir.


Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu defaatle ve ısrarla 36.parale konuşlandırılan Çekiç Güç'ün Irak'ın kuzeyinde yapay bir kürt devleti oluşturduğunu her fırsat ve zeminde ifade etti, Bu yapay kürt devletinin ülkemiz için içeride ki pkk'dan daha fazla tehlike oluşturduğunu ısrarla söylemesine rağmen maalesef bu akp hükümetine kadar iktidar olmuş ve hükümeti oluşturan tüm siyasi partiler başkanımızın sesine kulak tıkamışlardır. Ama, ülke için öncelikli tehdit olarak hep irtica gösterilmiştir. Müzakere süreci adı altında pkk terör örgütünü muhatap alan ve onları şımartan bu hükümete hakkımızı helal etmiyoruz. Ancak bu terör belasının bu güne kadar gelmesine vesile olan bundan önceki hükümetlere de hakkımızı helal etmiyoruz.

Şunu herkes bilsin ki, BBP 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Allah'ın izni ile 20 yıldır vermiş olduğu şerefli mücadeleyi Müslüman Türk milletinin desteği ile bayrağımızı çıkarabileceği en yüksek noktaya çıkarıp, çözülmekte olan iktidarın alternatifi olduğunu kanıtlayacaktır.Bu sebeple AKP Büyükşehir belediye başkan adayı, basına böyle bir haber servis ederek, camiamıza bir darbe daha vurma girişiminde bulunmuştur.Ne kadar kaygılansalarda BBP Kahramanmaraş'ta liyakatlı adaylarıyla kazanmak için seçim meydanlarında, mecliste bulunan iktidar ve muhalefet partilerinden, milletimize daha çok, daha fazla ulaşarak bayrağı zirveye dikme yarışında onlardan geri kalmayacaktır.
BBP'nde siyaset yapma, onur ve şerefini yaşayan ve hiçbir fedakarlıktan kaçmadan, milletin vermiş olduğu vergilerden, hazine yardımı almadan siyaset yapan, kendi çocuklarının süt parasından, ailesinin nafakasından keserek siyaset yapmaya ve milletin sesi olmaya devam eden, tüm BBP'li kardeşlerimi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.