Fatma Şahin'in Kahramanmaraş biberinden Antep biberi diye söz etmesi, tartışmaya Şanlıurfa'nın da katılması ve tartışmaların sosyal medyada yayılmasının ardından Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa Belediye Başkanlarının tatlı mesajları tartışmayı yumuşattı.

Şanlıurfa, Gaziantep ve Kahramanmaraş yöresel lezzetleri ile kimi zaman karşı karşıya gelse de "isot" bu kez her 3 kenti bu kez dostluk masasına oturttu. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Şanlıurfa Lezzetleri ve İsot Festvali'  bu yıl 3'üncü kez düzenleniyor. Şanlıurfa mutfağının hammaddesi olarak da görülen ve hemen hemen her yemekte kullanılan isot, tanıtım için festivalde adını duyurmaya devam ederken, Gazinantep ve Kahramanmaraş'tan festivale destek geldi. Gaziantep'in Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin bir paylaşım yaparak  "Muhteşem tabii ve tarihi güzelliklere ve mutfağa, #Balıklıgöl'e, tarihi değiştiren #Göbeklitepe'ye sahip komşumuz #Şanlıurfa'da #Urfest zamanı. Hayırlı olsun. Zeynel Başkanımıza, Büyükşehir Belediyesine ve tüm #Urfalılara Allah kolaylık versin" dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'den de destek gecikmedi. Güngör, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün herkesi festivale davet ettiği gönderisini paylaştı. Paylaşımda  "Coğrafi işaretler bakımından zengin, lezzetleriyle de daima öne çıkan ve en az Kahramanmaraş biberi kadar acı İsot’uyla dillere destan Şanlıurfa’da Festival zamanı 11-12-13 Ekimde Şanlıurfa’da olmak var. #Urfest Hayırlı Olsun Başkanım" diyen Güngör, kolaylıklar diledi.

İşte Güngör'ün Mesajı:

"Coğrafi işaretler bakımından zengin, lezzetleriyle de daima öne çıkan ve en az Kahramanmaraş biberi kadar acı İsot’uyla dillere destan Şanlıurfa’da Festival zamanı"

"FATMA ŞAHİN E SELAM OLSUN"

Her iki başkanın destek jestine Beyazgül'den de yanıt gecikmedi.

Beyazgül Şahin'e "Tarihi güzellikleri, #Zeugma’sıyla ve birçok kültür zenginliği ile farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Gazi şehir Gaziantep'e, Gaziantepli komşularımıza ve #URFEST’e gönülden destek veren Fatma Şahin Başkana selam olsun" diyerek teşekkür etti.

"DESTEĞİNİZ MUTLU ETTİ"

Beyazgül Başkan Güngör'e ise "Kurtuluş Savaşında büyük bir destan yazarak 'Kahraman' ünvanı alan Kahramanmaraş ile 'Şanlı' ünvanı alan Şanlıurfa'mız şimdi de birlikteliğini modern şehircilik anlayışı ile sürdürüyor. #UrFest Festivalimize gönülden desteğiniz bizleri mutlu etmiştir" diyerek desteğinden dolayı teşekkürlerini aktardı.

Şehirler arası rekabetin dostluk mesajlarıyla sürdürülmesi takdir topladı.