16 Ağustos Çarşamba günü yapılacak olan Muhtarlar Derneği Genel Kurulu'nda başkanlık için adı geçen İsmail Güngör, dernek başkanlığına, "Birleştirici olarak aday olurum.” dedi.

Samsun Çarşambalı muhtarların, iki ayrı dernekten tek derneğe dönüşme kararı almalarının devamında dernekte yapılan genel kurul, tartışmaların ardından bir hafta sonrasına, 16 Ağustos Çarşamba gününe ertelenmişti.

Bir önceki Çarşamba Ziraat Odası Başkanı, Karamustafalı Mahallesi (Köyü) mevcut Muhtarı İsmail Güngör adının dernek başkanlığı için geçmesi üzerine, "3 yıl önce ayrılan ve Mayıs 2015’te birleşme kararı alan derneğin genel kurulunda birleştirici olarak aday olurum.” ifadelerini kullandı. Derneğin genel yapısına da değinen Güngör, şunları kaydetti: "Çarşambamız önemli bir ilçedir. Merkezde ve köylerde bulunan bütün mahallerimiz ve muhtarlarımız ile sosyal, ekonomik açıdan her geçen gün büyümektedir. Böyle bir bölgede elbette iki ayrı dernek yerine, muhtarlarımızın kesinlikle tek dernek çatısı altında toplanmaları hizmet birliği açısından çok önemlidir. Bu sebeplerden ötürü birleşme kararı alan derneğimizin kararına uygun bir adla, bu görev verilirse, birleştirici aday olurum.”

Öte yandan isminin açıklanmasını istemeyen bazı muhtarlar İsmail Güngör’ü genel kurulda aday göstermek istediklerini ve birleştirici rolüyle bu görevi hak ettiğini söyledi.

3 yıl önce tek dernek çatısı altında olan Çarşambalı Muhtarlar, Veysel Oduncu’nun başkanlığını yaptığı Çarşamba Muhtarlar Derneği ile Sabahattin Aydınoğlu’nun başkanlığını yaptığı 2 ayrı dernek olmuşlardı. Mayıs 2015 tarihinde aldıkları birleşme kararı sonrası başkanlarını seçmek için geçen Çarşamba günü toplanan muhtarlar tartışmaların ardından genel kurulu 16 Ağustos Çarşamba gününe ertelemişlerdi.