Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, AK Parti iktidarının seçim üzeri algı operasyonlarıyla CHP’ye zarar vermeye, seçim sürecini de provoke etmeye çalıştığını ileri sürdü.

İl başkanlığı binasında 15 ilçe başkanı ve Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Burhanettin Bulut, Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerine doğru giderken demokrasi adına utanç verici gelişmeler yaşandığını söyledi. AK Parti iktidarının algı operasyonlarıyla CHP’ye zarar vermeye, seçim sürecini de provoke etmeye çalıştığının altını çizen Bulut, “Algı operasyonlarıyla, baskıyla, tehditle, yoksullukla bir korku imparatorluğu yaratan saray özlemi içindeki AKP, oy oranları düştükçe sahip olduğu devlet olanaklarını ve yandaş basını da sonuna kadar kullanarak, bir demokrasi şöleni halinde geçmesi gereken seçim sürecini provoke etmeye çalışıyor” dedi.

Havuz medyasının CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ı ve CHP’yi yıpratmaya yönelik aslı astarı olmayan çirkin iddialarla saldırdığını hatırlatan Bulut, buna benzer bir olayın da çarşamba günü Adana’da yaşandığını vurguladı. Havuz medyasının bu kez de Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’i ve CHP’yi hedef aldığını ifade eden Bulut, “Başkanımız Soner Çetin’i ve CHP’yi hedef alan yanlı, yargı sürecine müdahale etmeye yönelik, gazetecilik ilkeleriyle bağdaşmayan, iftira niteliğindeki sözde haber, AKP iktidarının saray özleminin önündeki en büyük engel ve Cumhuriyet’in teminatı Cumhuriyet Halk Partisi’nin varlığını ortadan kaldırmaya yönelik bir algı operasyonlarının bir başka örneği oldu.” diye konuştu.

"DİKENSİZ GÜL BAHÇESİ HEVESİNİZİ KURSAĞINIZDA BIRAKACAĞIZ"

Konuşmasında CHP’ye yönelik kapatma iddialarına da değinen Bulut, “CHP’nin kapatılmasıyla ilgili senaryo üretme cüretinde bulunanların aklından zoru vardır. Aklın ve mantığın sınırlarını zorlayan bu çirkin tezgâhı, bu rezil senaryoyu düşünmeye cesaret edenlere sesleniyorum; gaflet içindesiniz. Büyük kurtarıcının sözleriyle söylüyorum; dalalet ve hatta hıyanet içindesiniz. Dikensiz gül bahçesi yaratma hevesinizi kursağınızda bırakacağız.” şeklinde konuştu.

Suni gündemlerle halkın gerçek dertlerinin unutturulmaya çalışıldığını ifade eden Bulut, seçimler yaklaştıkça CHP’ye yönelik saldırıların dozunun her geçen gün artacağını ifade etti. Kirli ve gergin bir seçim süreci yaşanacağını bildiklerini anlatan Bulut, şöyle dedi: “Bilinmesini istiyoruz ki AKP, kendi iktidarının tek alternatifi konumundaki CHP’ye zarar verebilmek için elindeki tüm imkanları sonuna kadar kullansa da haklarımızı sonuna kadar koruyacağımızdan, her bir oyun hesabını soracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Demokrasi AKP’ye özgü bir kavram değildir. Demokrasi herkes içindir. Demokrasinin temelinde şeffaflık, saygı ve tahammül vardır. Demokrasi kültürünü özümseyememiş olanlar bu tür kirli hesapları yaparlar. CHP olarak çıktığımız yolda, verdiğimiz mücadelede kararlılığımızdan hiçbir şekilde ödün vermeyeceğiz.” diye konuştu.

Bulut ayrıca, Büyükşehir Belediyesi zabıtasıyla bazı görevlilerinin önceki gün CHP milletvekili aday adayının Ziyapaşa Bulvarı üzerindeki seçim irtibat bürosunun kapatılması yönünde bir bildirimde bulunduğunu ifade ederek, “Yerel seçimlerde MHP’nin seçim irtibat bürosu olarak kullandığı bu yerin aynı şekilde seçim irtibat bürosu olarak kullanılabilmesi için tüm yasal izinler alındığı halde zabıtalar ‘Polis nezaretinde yıkarız’ söylemleriyle gözdağı vermeye çalışmıştır. Bunun da takdirini size bırakıyorum.” şeklinde konuştu.