Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, sivil toplum örgütü ziyaretlerine dört dönem başkanlığını yaptığı Adana Eczacı Odası’ndan (ADEO) başladı.

Eski çalışma arkadaşlarıyla ve meslektaşlarıyla hasret gideren Bulut, en fazla hak kaybı yaşanan mesleklerden biri olan eczacıların CHP iktidarında nefes alacağını söyledi. Ekonomideki kırılganlığı artık AK Parti makyajının da gizleyemediğini belirten Bulut, Cumhuriyet rejiminin tehdit altında olduğunu vurguladı. Bulut, “Türkiye’nin geleceği, halkların kardeşliği adına, kendini ülkeye karşı sorumlu hisseden herkesi CHP çatısı altında buluşmaya davet ediyoruz.” dedi.

CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut ve İl Yönetim Kurulu, sivil toplum örgütü ziyaretlerine Adana Eczacı Odası’ndan başladı. ADEO Başkanı Ecz. Ersun Özkan ve meslektaşlarının sıcaklığını hissettirdiği ziyarette Bulut, dostlarıyla hasret giderdi.

Türkiye’nin her açıdan çok kötü bir süreçten geçtiğini kaydeden Bulut, AKP iktidarının ülkeyi Ortadoğu bataklığına sürüklediğini ifade etti. Suriye’de yaşanan iç savaşın Türkiye olumsuz etkilerinin rehabilitasyonunun dahi en az 20 yıl süreceğini vurgulayan Bulut, ekonominin de çok kırılgan hale geldiğine dikkati çekti.

Ülke ekonomisinin patlamaya bir hazır bomba gibi olduğunu aktaran Bulut, “AKP iktidarı bugüne kadar ekonominin gerçek yüzünü allayıp, pullayıp perdelemeyi başardı ancak AKP’nin makyajı hali bile artık ekonomideki olumsuz tabloyu gizleyemiyor. Bunun en somut örneklerinden biri de Cumhurbaşkanının bir cümlesiyle piyasaların altüst olmasıdır” diye konuştu.

ADEO Başkanı Ersun Özkan ise toplumun CHP’den ciddi beklentiler içinde olduğuna dikkati çekerek, “Meslektaşımız olarak başarılı olmanızı diliyoruz.” ifadelerini kullandı.