CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, 13 yıllık AK Parti iktidarının yanlış tarım ve hayvancılık politikalarının tarımda kendi kendine yeten ülke olmadan saman ve sığır ithal eden ülke konumuna getirdiğini söyledi.

Parti binasında basın açıklaması yapan İlçe Başkanı Öztürk, kendisinin de veteriner hekim olduğunu hatırlatarak AK Parti iktidarının yanlış tarım ve hayvancılık politikalarının 1980'li yılların gözde meslekleri veterinerlik, ziraat mühendisliği, su ürünleri mühendisliği ve gıda mühendisliği bölümlerini tercihte gençler arasında az ilgi görmesine sebep olduğunu iddia etti.

Siyasi iktidarın tarım ve hayvancılık politikalarının veteriner hekim ve ziraat mühendislerini iş bulamaz hale getirdiğini ileri süren Öztürk, Türkiye'nin bu yanlış politikalar nedeniyle ilk defa cumhuriyet tarihinde samanı ve kurbanlık büyükbaş hayvan ithali yapmak zorunda kaldığını kaydetti.

Dünyanın en pahalı mazotu ve gübresini Türk çiftçisinin tükettiğini belirten Öztürk, Avrupalı besici bir litre sütle 2 kiloğram yem alırken Türkiye'de ise bir litre süte bir kilogram yemin zor alınabildiğini ifade etti.

Siyasi iktidarın, destekleme altında çiftçiye kaşıkla verdiğini girdi maliyetlerine yaptığı zamlarla geri aldığının altını çizen Öztürk, "Siyasi iktidar çiftçiye kaşıkla verdiğini kepçe ile geri alıyor. Tarım ve hayvancılığın hali ortada iken bir öğrenci veterinerlik ve ziraat bölümünü hiç tercih eder mi?. Elbette etmez. Ne acıdır ki ülke çiftçisi dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyor. Zaten 1 litre mazotun yüzde 66'sı vergi olarak alınıyor. Çiftçi bu ağır yüke nasıl dayansın. Bu iktidar Türk tarım ve hayvancılığını bitirmiştir." diye konuştu.