Seçim çalışmaları için Aydın’da partililerle biraraya gelen CHP PM Üyesi ve Manisa Milletvekili Özgür Özen, 2015'i umudun yılı olarak gördüklerini söyledi. Özen, CHP iktidarında sosyal yardımların iki katına çıkarılacağını, kredi ve kredi kartı borcu olanlar için düzenleme yaparak bu borçlarından kurtulmalarını sağlayacaklarını söyledi.

Nevzat Biçer Nikah Salonu’nda partililerin katıldığı düzenlenen toplantıda konuşan CHP PM Üyesi Manisa Milletvekili Özgür Özen, asgari ücreti bürüt olarak iki katına çıkartacaklarını ve vergi almayacaklarını da seçim beyannamelerinde açıklayacaklarını söyledi. CHP PM Üyesi Manisa Milletvekili Özgür Özen, İlk yapacakları işin AKP gibi yoksulluğu yönetmek yerine yoksulluğu yok etmeyi hedeflerine alacaklarını belirten CHP PM Üyesi Özgür Özen, Türkiye ekonomisinin algı operasyonlarıyla yönetildiğini iddia etti. Türkiye’nin AKP döneminde özelleştirme rekoru kırıldığını ve her zaman AKP iktidarının dile getirdiği Faiz Lobisi’ne AKP’den önce 11 milyar dolar iken bunun AKP döneminde dış krediler için 50 milyar dolar faiz ödendiğini belirten Özgür Özen, ekonominin göründüğü gibi iyi olmadığını söyledi. Özden, "Burada 2015 seçim çalışmaları için toplandık. Bu toplantılar seçim öncesi partimiz için önemli. Bu toplantılarda partililerimizin önerilerini alacağız. Yoksullara, dullara verilecek aylıkların artacağını, emeklilerden ve çalışanlardan vergi almayacak. Önümüzdeki dönem vaatlerimizi istişare ediyoruz. Esnaf odaları ve muhtarlarımız, CHP’nin yapmasını bekledikleri şeylerin bizim seçim bildirgemizin ana maddeleri olması bizi mutlu etti. 17-25 Aralık sürecinde 4 bakanın yüce divan oylamasının, Başbakan’ın talebine rağmen Cumhurbaşkanının AKP içinde bir parti içi darbesiyle o oylamayı ertelettirmesi. Banların kendi istekleriyle yüce divana gitmelerinin AKP’nin yaklaşmakta olan seçim için Başbakan’a yapılan tavsiyeler, kamuoyu araştırmaları. Bu seçimin iki tane belirleyicisi olacak, bir tanesi Ermenek’teki Recep Amca’nın yırtık ayakkabısı, öbürü Beştepe’de kaçak sarayda oturan Recep Amca’nın yaptığı harcamalardır. AKP bundan sıyrılmazsa yüzde 38’lere gerilemiş olan gerilemiş oy oranında eşe ediyoruz, mutlaka bakanlar yüce divanda yargılanması dendiğinde Cumhurbaşkanı’nın bu iş başlarsa kendi çocuğu üzerinden kendine geleceğini bildiği için önce parti içinde yaptığı darbeyi sonrada meclisteki izli oylamayı şeffaflaştırarak atmadığınız oyları bize göstereceksiniz diyerek." dedi.

AK Parti içinde çatlama ve büyük kavga olduğunu da ileri süren Özen, "Geldiğimiz noktada CHP kuru iradesi olarak, terörü lanetleyen, kimden gelirse gelsin teröre karşıdır. AKP’nin Türkiye’yi terör örgütünü destekleyen ülke konumuna getirmesinden utanç duymaktayız. Yayın yasağı getirdikleri MİT tırları İBDA-C ve terör örgütlerine silah taşıyordu. Öyle bir noktaya gelindi ki, MİT tırı El Kaide’ye roketatar götürüyordu ve bunlar onun içinde battaniye var, bize karşı darbe diyorlardı: CH saldırılarını Yemen El Kaidesi üstlendi. Türkiye’de MİT El Kaide’ye silah taşıyan bir istihbarat örgütü olarak bizi dünyaya rezil etti. AKP’nin hem İBDA-C’ye El Kaideye silah sağlaması, hem de onların yaptığı terör eylemlerinden sonra başsağlığına gitmesi garip. Başka ülkelerin içindeki terör örgütlerine destek verenlerin, dünyanın Türkiye’deki terör örgütlerine destek vermemelerini istemek samimi davranış değildir." ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin '90 yılda yapılmayanı yaptık' diyerek ekonomide algı yönetimi yaptığını ve özelleştirme rekorunu kırdığını da aktaran Özen, şöyle devam etti: "Ama gerçek durum bu değil. Esnaf, sanayici şikayetçi. 90 yılda yapılmayanları yaptıkları doğrudur. 90 yılda Türkiye’nin 15 yılda ne yaptıysa son10 yılda hayırsız bir evlat gibi onları sattılar. AKP, kendisinin ekonomiyi iyi yönettiğini söylüyor. Türkiye ekonomisi AKP’nin de dönemini içerisine katarsanız her zaman yüzde 5 büyümüştür. AKP’yi dışarı çıkardığımızda bu oran yüzde 6,1’dir. AKP döneminde Türkiye’nin büyümesi son yedi yılda yüzde 3,5 dur. Faiz lobisine eskiden 11 milyar ödeniyordu. Şimdi 50 milyar liraya çıktı. Türkiye’nin faiz lobisi dedikleri Türkiye’nin dış kredi kaynaklarına ödedikleri faiz. nAKP, yapan değil satan bir partidir. AKP 1986 ila 2015 yılları arasında Türkiye’ toplam 65 milyar dolarlık özelleştirme yapılmıştır. Özal ile başlayan özelleştirme 65 milyar dolar. AKP döneminde 57 milyar dolar özelleştirme yapılmış. 2003 yılında kredi karı borcu 4,3 milyar TL idi Bu gün 75 milyar TL, 3,5 milyon kart sahibi hacizlidir. 2002 yılında batık kredi 278 milyon TL iken 12 milyar TL’dir. Biz 2015 yılı umudun yılı diyoruz. İlk yapacağımız iş AKP gibi yoksulluğu yönetmek yerine yoksulluğu yok etmeyi hedefimize alacağız.”

Toplantıya CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın, İl Başkanı Hikmet Saatçı, ilçe başkanları ve partililer katıldılar.