Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, Adana’da 21 Mart Cumartesi günü yapılacak eğilim yoklamasına katılmak için parti genel merkezine yapılan başvurusu sayısının kontenjan hariç 57 olduğunu açıkladı. Eğilim yoklamasının bir demokrasi şöleni olacağını ifade eden Bulut, “Amacımız Adana’da CHP’yi birinci parti yapmak. Örgütlerimizle, aday adaylarımızla, adaylarımızla, partililerimizle ve AKP’nin zulmünden kurtulmak isteyen Adanalılarla birlikte bu hedefe ulaşacağız.” dedi.

Yaptığı yazılı açıklamada aday adaylığı başvuru süresinin 1 Mart’ta sona erdiğini aktaran Bulut, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde CHP’den aday gösterilecek milletvekillerinin belirlenmesine yönelik olarak gerçekleştirilecek eğilim yoklaması tarihinin 21 Mart olarak kesinleştiğini kaydetti.

Eğilim yoklamasında 57 aday adayının yarışacağını kaydeden Bulut, eğilim yoklaması için seçmen listelerinin 14 Mart’ta ilçe başkanlıklarında askıya çıkarılacağını dile getirdi. Bulut, itirazların ise listelerin askıdan indirileceği 16 Mart’a kadar yapılabileceğini, 18 Mart’ta da Merkez Yönetim Kurulu’nun seçmen listelerine itirazları kesin olarak karara bağlayacağını belirtti.

Oy kullanacak üyelerin oy pusulasında en az 6 en çok 12 aday adayının adını işaretleyebileceğini ifade eden Bulut, oyların açık döküm-sayım yöntemiyle sayılacağını sözlerine ekledi.