İzmir'in turistik Çeşme ilçesi, bugünlerde dünyanın uzak bir köşesinde bulunan iş ve turizm metropolünden gelecek misafiri ağırlamaya hazırlanıyor. Dünya Turizm Forumu için Türkiye'de bulunan New York Belediye Başkan Yardımcısı Marty Markowitz Çeşme'ye gelecek. Belediye Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı görevini de yürüten Markowitz, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ı makamında ziyaret edecek. Dalgıç ile Markowitz, turizm ve turizmin izlediği gelişim konusunda konuşacak, değerlendirme ve fikir alışverişi yapacak.

Çeşme Belediyesi'nin geçen günlerde İstanbul'da iş dünyası ve basının tanınmış simalarını davet ettiği "9 Durak, 9 Deneyim" doğrultusunda bir gezi de düzenlenecek. Çeşme Marina'dan Alaçatıport'a tekneyle geçilmesiyle başlayacak gezide, ilçenin doğa ve tarih zenginliklerinin yanısıra gelenek ve kültür değerleriyle bölge insanının yaşam tarzı tanıtılacak. İlçe merkezinin yanısıra Alaçatı, Çiftlikköy, Dalyan, Germiyan, Ilıca, Ildırı, Ovacık ve Reisdere mahalleleri de ziyaret edilecek.

New York'un geçen yıl 56 milyon 400 bin turist ağırladığını ve turizmden 61 milyar 300 milyon dolar gelir elde ettiğini belirten Başkan Dalgıç, Başkan Yardımcısı Markowitz'in ziyaretinin, iki şehir için de önemli bir gelişme olacağına inandığını kaydetti. Çeşme Beldiyesi'nin ülkenin tanınmış işadamlarını biraraya getirerek İstanbul'da yaptığı lansmanı hatırlatan Dalgıç, "Çeşme, dokuz merkeziyle inanılmaz bir turizm potansiyeli taşıyor. Denizi, kumu, güneşi ve doğasının yanısıra gelenek görenek ve kültürünü görmek için dünyanın öbür ucundan bir misafirin gelmesi de hem felsefe hem de güzergah olarak doğru yolda olduğumuzun göstergesi." diye konuştu.