BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yazılı olarak basın açıklaması yaptı. Destici, Büyük Birlik Partisi'nin iktidarını istemeyenlerin olduğunu ifade ederek, "Büyük Birlik Partisi devletin, milletin ve ülkenin aleyhinde olan hiçbir kararda ne el kaldırır ne de altına imza atar. Onun için bu duruş birilerini rahatsız etmişe benziyor. Onun için Büyük Birlik Partisi Meclis'te olmasın. Alperenler bir olmasın, beraber olmasın. Büyümesinler, Türkiye'de iktidar olmasınlar, Meclis'e girmemesini istiyorlar." diye ifade etti.

Üzerlerinde oynanan oyunlara, partileri ve gençlik teşkilatları üzerinden yapılmaya çalışılan operasyonlara geçmişte de tanık olduklarını, gelecekte bunların kendilerine yaşatılmak isteneceğini ifade eden Destici, “Onun için bütün arkadaşlarıma sesleniyorum; uyanık olacağız, asla bu oyunlara tezgâhlara gelmeyeceğiz. Hukukun dışına çıkmayacağız. Hep hukuk içerisinde olacağız. Kimseye bizi bölmek ve parçalamak isteyenlere, aramıza sızıp provokasyon yapmak isteyenlere, hareketimizi bölmeye çalışanlara karşı uyanık olacağız.” diyerek uyarıda bulundu. 

Destici, partilerini parçalamak isteyenlere asla fırsat vermeyeceklerinin altını çizerek, “Nereden gelirse gelsin biz doğrunun yanında durduk, durmaya da devam edeceğiz. Doğruları söyledik, söylemeye devam edeceğiz. Allah var, problem yok.” şeklinde ifade etti. 

“TÜRK MİLLETİ, BU ÜLKEDE YOLSUZLUK İSTEMİYORSAN VATANINA SAHİP ÇIK”

Türk milletine de çağrıda bulunan Destici, şunları ifade etti: "Ey büyük Türk milleti, ülkene sahip çık, bayrağına sahip çık, bırakma bölücülere, vatanına sahip çık diyoruz. Ey büyük Türk milleti, bu ülkede yolsuzluk, rüşvet, kara para aklama, rantiyecilik, faizcilik, kentsel dönüşüm altında rantsal dönüşüm istemiyorsan, ülkene, vatanına sahip çık, Büyük Birlik Partisi'ne, Alperenlere sahip çık diyoruz.

Ey büyük Türk milleti; bu ülkede gelir dağılımı adil olsun istiyorsan, işsizlik, yoksulluk yok edilsin diyorsan, cari açık kapatılsın, aşırı borçlanma def edilsin diyorsan, ülkene, vatanına, bayrağına sahip çık, ona buna bırakma, Büyük Birlik Partisi'ne, Alperenlere sahip çık. Bu ülkede modern kölelik, taşeron işsizlik istemiyorsan, işçi ölümleri olmasın diyorsan, uyuşturucu, bonzai çocuklarımızı öldürmesin diyorsan, ahlaki yozlaşma ortadan kalksın diyorsan, çocuklarımıza tecavüz edilip kaçırıldıktan sonra öldürülsün istemiyorsan ve bu kişilere idam taahhüdü veren Alperenlere, Büyük Birliğe sahip çık. Bireysel haklar genişletilsin, yargı bağımsız ve tarafsız olsun, darbeciler yok edilsin, VIP atamalara son verilsin, çevre ve ağaç katliamı sona erdirilsin, yeni sivil demokratik bir anayasa istiyorsan ülkene sahip çık, bayrağına sahip çık, Büyük Birlik Partisi'ne, Alperenlere sahip çık. Bizim liderimiz diyor ki ”˜dik duracağız, düz yürüyeceğiz, doğru konuşacağız, üç günlük dünya için fırıldak olmadık, olmayacağız."