Destici,Selahattin Demirtaş'ın taslağı açıklamakla hükümeti tehdit ettiğini belirterek "Bu taslağın içinde ne var? Açıkça soruyorum. Sayın Başbakan cevap ver. Bu taslağın içinde demokratik özerklik, anadilde eğitim ve Apo dahil bütün PKK'lılara af var mı? Sen cevap veremezsen Sayın Cumhurbaşkanı cevap versin." dedi.

Destici, son günlerde gündeme düşen medyayı susturmaya yönelik operasyon yapılacağı yönündeki iddialara da değinerek "Hiç kimse 17-25 Aralık operasyonlarının üstünü örtmeye kalkmasın. Bu milletin hafızasına yerleşmiş ve devletin kayıtlarına girmiştir. Bugün olmazsa da yarın bunların hesabı bir gün sorulur.” ifadesini kullandı.

    BBP Genel Merkezi tarafından 5.'si Sivas'ta düzenlenen 'Çözüm süreci mi bölünme süreci mi?' isimli panelde konuşan Genel Başkan Mustafa Destici, PKK'nın meşrulaşmasında en büyük suçun hükümette olduğunu söyledi.

Başbakan'ın Başdanışmanı Etyen Mahçupyan'ın 'Apo'ya kimsenin itibar vermesine gerek yok, O zaten kendi itibarını kazandı' cümlesini hatırlatarak, “Eğer Başbakan'dan bu söze bir itiraz gelmiyorsa ve o sözü başdanışmanı söylüyorsa; Ben o sözü Davutoğlu söyledi sayarım.” şeklinde konuştu.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen panel öncesi yaptığı konuşmada Destici, terör örgütünün çok güçlü hale geldiğini kaydederek "'Silah bırakacak ve sınır dışına çekilecek' dediler. Ama biz hem terörist hem de silah gücü bakımından daha da güçleneceğini söyledik. Şimdi 'Biz hiç olmadığımız kadar güçlüyüz' diyorlar. Bu hükümet, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlar sayesinde bu kadar güçlendiler." diye konuştu.

    "Siz kamu düzeni derken birilerinin; 'Eğer bizim şartlarımızı kabul etmezseniz ne kamu ne de düzeni kalır' dediğini ancak hükümetten tek bir ses dahi çıkmıyor" diyen Mustafa Destici, "Daha önce söyledim yine söylüyorum. Aklınızı başınıza alın. Evet Türkiye'yi yönetenler, sizinle bir pazarlık içinde olabilir. Ama aklınızı başınıza alın. Büyük Türk milletinin ve Türk milliyetçilerinin Sivas'ın, Kayseri'nin, Yozgat'ın, Bingöl'ün, Muş'un, Edirne'nin Konya'nın, İzmir'in ayranı kabarırsa ortada ne PKK ne de önder kalır." dedi.

"BU ÜLKEDE KAN AKIYORSA SORUMLUSU SİZSİNİZ"

Hükümetin çıkardığı yasa ile ilgili olarak PKK'nın siyasi temsilcisi 'Eğer bu yasayı çıkarırsanız bu yasayı sokakta engelleriz' dediğini hatırlatan BBP Genel Başkanı Destici, "6-7 Ekim olaylarını hatırlatıyor. Başbakan buna karşın ”˜Eğer tekrar kan akarsa sorumlusu Selahattin Demirtaş olur' diyor. Hiç kaçamazsın Sayın Başbakan. Eğer bu ülkede kan akıyorsa birinci derece sorumlusu ülkeyi yönetenlerdir yani sizsiniz." diye konuştu.

"TASLAĞIN İÇİNDE NE VAR?"

'İmralı'ya 2 gün içinde gitmemize izin vermezseniz müzakere taslağının içindekileri açıklarız' diye hükümetin tehdit edildiğini söyleyen Mustafa Destici şöyle devam etti: "Başbakan'dan bunun cevabını bekliyorum. Bu resti gösterecek misiniz yoksa PKK'ya ve onun siyasi uzantılarına boyun eğmeye devam edecek misiniz? Bu taslağın içinde ne var? Bu taslağın içeriğini Kandil'deki yılanlar, İmralı'daki teröristbaşı ve canisi ve siyasi uzantıları biliyor da bu büyük Türk milleti niye bilmesin. Açıkça soruyorum. Sayın Başbakan cevap ver. Bu taslağın içinde demokratik özerklik, anadilde eğitim, Apo dahil bütün PKK'lılara af var mı ? Sen cevap veremezsen Sayın Cumhurbaşkanı cevap versin."

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ REDDEDİYORUZ"

Çözüm sürecini reddettiklerine işaret eden Destici, "Selahattin Demirtaş açıkça söylüyor; 'Demokratik özerklik olmadan olmaz' diyor Avrupalılarda alkışlıyor. 'Anadilde eğitim ve Apo'ya af olmadan olmaz, bütün bunlar müzakere içerisinde var' diyor. Onun için adına çözüm süreci dediğiniz bu süreci reddediyoruz. Bu bir bölünme, çözülme ve ayrışma sürecidir. Bu büyük Türk milleti siz hangi oyunun içinde olursanız olun, asla bu süreci kabul etmemiştir ve mutlaka bir gün gelecek bu sürece dur diyecektir." ifadesini kullandı.

"17 ”“ 25 ARALIK OPERASYONUNUN ÜSTÜNÜ ÖRTMEYE KALKMAYIN"

“Herkese özellikle ülkeyi yönetenlere tavsiyem şu; Hukukun dışına çıkmayın. Baskıyla, tehditle, şantajla, algı ve psikolojik operasyonlarla milleti yıldırmaya kalkmayın. Hukuka saygılı olun.” diye seslenen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici sözlerini şöyle noktaladı: "Zulümle payidar olan görülmemiştir. Dolayısıyla da zulmü terk edin. Asla kime karşı kimden gelirse gelsin buna müsaade etmeyin. Hukuk içinde kalın ve yanlış yapan varsa da bunun gereğini yapın. Ama yolsuzluklarınızı, yanlışlarınızı örtmek adına hukuksuzluklara sığınmayın. Bizim istediğimiz bu. Kim ne yapmışsa herkes hesabını versin. Hiç kimse 17-25 Aralık operasyonlarının üstünü örtmeye kalkmasın. Bu milletin hafızasına yerleşmiş ve devletin kayıtlarına girmiştir. Bugün olmazsa da yarın bunların hesabı bir gün sorulur."

Konuşmaların ardından panele geçildi. BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan'ın yönettiği panele Sağlık eski Bakanı Halil Şıvgın, DPT eski uzmanı Muhammed Nezih Kerimoğlu ile Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Halil Kol konuşmacı olarak katıldı.