Demokrat Parti(DP) Yüksek Haysiyet Divanı Başkanı Ahmet Sayın, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ülkede demokrasisinin yerleşmesi ve kalkınmasında büyük katkısının olduğunu söyledi.

Aynı zamanda Doğru Yol Partisi'nden (DYP) Burdur'dan 2 dönem milletvekili olan Ahmet Sayın, merhum Süleyman Demirel'in Türkiye'nin yetiştirdiği nadir devlet adamlarından biri olduğunu kaydetti.

Demirel'in ülkede uzlaşı kültürü ve engin hoşgörünün sembolü olduğunu belirten Sayın, büyük Türkiye'nin imarının her karışında emeği bulunan bilge siyaset adamını kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduklarını ifade etti.

Merhum Demirel'i sağlında her zaman evinde ziyaret ederek bilgi, düşünce ve ali fikirlerinden istifade imkanı bulma bahtiyarlığına erdiğini belirten Sayın, "Ülkemizin yetiştirdiği büyük deha ve bilge siyaset ve devlet adamı Süleyman Demirel'i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Allah mekanını cennet etsin. Ülkemizin başı sağolsun. Ülkemiz çok büyük değerini kaybetti. Rabbim mekanını cennet etsin. Güzel insan ve bilge liderimiz Demirel'in ülkemize yaptığı hizmetler her daim hayırla yad edilecektir." diye konuştu.