DP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Bıyıklıoğlu, dünyanın 163 ülkesinde eğitim hizmeti veren Türk okullarının, siyasi iktidar tarafından 7 Haziran milletvekilliği seçimi öncesi siyasi malzeme yapılmasına karşı olduklarını söyledi. Türk okullarının son çeyrek yüzyılda dünya çapında imza attığı marka değerinin bu okullar olduğunu belirten Bıyıklıoğlu, Türk okullarının millete ait olduğunu, ben bunları sevmiyorum diyerek bu okulları kapatın demekle kapatılamayacağını kaydetti.

Bıyıklıoğlu, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika ülkesi Etipyoya'da 'Bu okulları kapatın, yenisini açalım' demesini talihsiz bir açıklama olarak değerlendirdiklerini ifade etti. Türkiye'nin tanıtımına katlı sağladığına yürekten inandıkları için onursal genel başkanları Süleyman Demirel'in hem başbakanlığı hem de cumhurbaşkanlığı döneminde Türk okullarına destek olduğunu belirten Bıyıklıoğlu, bu tür telkinlere hiç bir devlet adamının itibar göstereceğine ihtimal vermediklerini söyledi.

Bugün 'Türk okulları kapatılsın' diyenlerin daha 15 ay öncesine kadar Türkçe Olimpiyatları'nda bu okulları ülkemizi dünyada en güzel şekilde tanıtıyor, geleceğin barış ve sevgi dolu dünyasını bu çocuklar kuracaktır' sözlerini hatırlatan Bıyıklıoğlu, "İnsana sormazlar mı 15 ay içinde ne değişti de bu okullar sizin gözünüzde kötü hale geldi. Daha dün denecek kadar yakın bir tarihte Türkçe Olimpiyatları'nda çok güzel Türkçe şarkılar söyleyen ülke çocuklarını yetiştiren öğretmenlere methiyeler düzüyordunuz, bugün karalıyorsanız bir çelişki vardır. Türk okulları bu iktidar döneminde açılmadı ki ben öyle istiyorum diyerek akşamdan sabaha kapatılsın. Türk okulları 25 yıldır bu ülke insanının alın teri ve marka değeridir. Onun için birileri istiyor diye bu okulları kapatmaya kimsenin gücü yetmeyecektir." diye konuştu.

Bıyıklıoğlu, kendi eğitim ve öğretim sisteminin sorunlarını çözemeyen kendi iktidarları döneminde daha kronik hale getirenlerin 'Türk okullarını kapatın, yenisini açalım' demesi sözüne söyleyecek bir söz bulamadıklarını kaydetti.

AK Parti iktidarı tarafından Türk okullarının seçim malzemesi yapılmasına karşı olduklarını belirten Bıyıklıoğlu, uluslararası bilim olimpiyatlarında ülkesinin ismini dünyaya duyuran bir devlet başkanının, bu okulları kapatın telkinine bağlı kendi ülkesindeki marka değeri yüksek Türk okulunu kapatacağına ihtimal vermediklerini sözlerine ekledi.