DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, son 4 yıl içinde meydana gelen 413 bin 181 aile içi şiddet olayında 529 kadının şiddet kurbanı olmasının utanç verici olduğunu söyledi.

Toplumda kadına şiddetin Türkiye'nin kanayan bir yarası olduğunun iyi bilinmesi gerektiğini belirten Çakmak, hayatını kaybeden 529 kadından 23'nün ise devletin geçici koruması altında olmasının ise ayrı yürek burkucu durum olduğunu kaydetti.

Manavgat Side'de basın açıklaması yapan Çakmak, Meclis'te 'Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılarak Önlemler Alınması' amacıyla kurulan komisyon tarafından hazırlanan rapora göre kadın cinayetlerin ülkede hangi boyuta ulaştığını tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdiğini, önlem alınmazsa büyük felaketlerin kapıda beklediğine dikkat çekti.

2010-2014 yılları arasında meydana gelen 413 bin 181 aile içi şiddet olayında 529’u kadın, 403’ü erkek, 89’u çocuk olmak üzere bin 21 kişi hayatını kaybettiğinin altını çizen Çakmak, "2014 yılında devletin geçici koruma verdiği 23 kadın, eşi, birlikte yaşadığı şahıs, ayrıldığı eşi ya da oğlu tarafından öldürüldü. Aile içi şiddette 23'ü devlet korumasında olan 592 kadın öldürüldü. Bu ülkemiz adına utanç verici bir durum. İki gün önce Muğla'da bir genç kız vahşi şekilde öldürüldü. Yine Bursa'da bir polis bir kızı ve annesini çalıştığı iş yerinde devletin kendisine emanet ettiği tabancasıyla öldürdü. Ülkemizde kadın cinayetleri korkutucu boyuta ulaşmış durumda. Kadınları hunharca öldüren insan kılıklı değişik yaratıkları kınıyoruz. Devlet artık ülkemizde kadın cinayetlerine dur diyecek önlemleri almalı. Önemli olan soruna köklü neşter vurmaktır. Kadın cinayetleri toplumda kanayan bir yara. Bu aşamadan sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı anlamını yitirmiştir." diye konuştu.