KAYSERİ (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, milletvekili genel seçimi için oyunu Kayseri'deki Besime Özderici Ortaokulunda kullandı.

Okula eşi Selma Yıldız ile gelen Bakan Yıldız, oyunu 1007 numaralı sandıkta verdi.

Oy verme işleminden sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldız, yaklaşık iki aylık seçim kampanyasının ardından finale gelindiğini söyledi.

Seçimlerin Türkiye için hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Yıldız, "Türkiye'nin yarına yeni Türkiye için uyanacağına ve istikrarın korunacağına olan kanaatim tamdır. Seçim dönemlerindeki zaman zaman üsluptan kaynaklanan kırgınlıkların da bundan sonra devam etmemesi gerekiyor. 4 yıllığına Türkiye'nin geleceğini, çocuklarımızın geleceğini burada oyluyoruz" diye konuştu. 

Bakan Yıldız, seçim güvenliğiyle ilgili de şunları kaydetti:

"Ankara'da kurduğumuz bir sistem ile 21 dağıtım bölgesi ve 22 iletim bölgesinden canlı yayınla beraber bütün noktaları sıcağı sıcağına takip edeceğiz. 686 tane büyük trafo merkezi de takip ediliyor. Bizim görevimiz akşam 17.00'ye kadar değil yarın sabaha kadar sürecek. Ben de orada sabahlamayı düşünüyorum. Ayrıca bugün itibarıyla milletvekilliğimizi noktalıyoruz. Kayseri'ye, Türkiye'ye hizmet etmeye çalıştık. Bundan sonra hizmet tabii ki devam eder."