Başbakan Erdoğan'ın açıklamasından satırbaşları şöyle;

Soma'daki maden faciası İlk belirlemelere göre 238 işçimizi Hak'ka uğurladık. 80 yaralımız var.

Son derece meşakatli bir süreçten geçiyoruz. Emekçi kardeşlerimizin hayatını kaybetmesinin acısını yaşıyoruz.

Vefat eden kardeşlerimizin ailelerinin hem de milletimizin başı sağolsun. Yaralı kardeşlerimize Allah'tan acil şifalar diliyorum.

Kaza haberini duyar duymaz en yakından en uzağa kadar kademe kademe tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bunun dışında tüm programlarımızı iptal ettik.

Olayı duyar duymaz Enerji Bakanımız ve milletvekillerimizi bölgeye doğru yola çıkarttık.

Mümkün olan en hızlı şekilde tüm teknolojik donanımlarla madendeki kardeşlerimize müdahale ettik. Devletin tüm imkanlarını devreye aldık.

Sadece arama kurtarma faaliyetleri değil, vefat eden kardeşlerimizin kimliklerinin tespit edilmesi noktasında burada fotoğraflarla ailelere gösterilmek suretiyle teşhis yapılıyor.  Yoksa vücutlarında en ufak bir darbe, yara söz konusu değil. Ama kimlik olmadığı için kim kimdir bilinmiyor.

Bu aşamadan sonra gereken herşeyi yapacağız. Madden ve manen Türkiye Cumhuriyeti olarak buradayız.

Adli ve idari olarak yapılması gereken çalışmalar da şuanda başlamıştır.

Türkiye genelinde 3 günlük bir Milli yas ilan ettik.

Herkesin emin olmasını istiyorum, bu kaza en ince ayrıntılarına, en küçük detaylarına kadar araştırılacak ve araştırılıyor. Hiçbir ihmalin göz ardı edilmesine izin vermeyiz, vermeyeceğiz. Olayı aydınlatacak ve hem yakınların hem kamuoyunun tatmin olacağı adımlar da atılacaktır. Herkes bu konuda müsterih olsun.

Vefat eden kardeşlerimizin çocuklarının yanında olacağız. Bakanlıkların yaptığı etkinlikler iptal edilecek.

Bu tür havaları fırsat bilip, bunları istismar etmek isteyen bazı aşırı uçlar var, gruplar var. Bunlara da değer verilmemesinin ülkemizin huzuru için, ülkemizin birliği, beraberliği için çok çok önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum.

Rabbim inşallah milletimize bir daha böyle yaşatmasın.

İçeride tahmi olarak 120 işçinin bulunduğu belirtiliyor.

Meclise sunulan Soma önergesi sadece o günkü gündemi engellemeye yöneliktir. Bir tek Soma kelimesi bulamazsınız. Bu şimdi suistimal için kullanılmaya çalışılıyor biz buna asla izin vermeyiz. Tutanak şaşırtıcıdır çünkü konuyla alakalı tekbir şey yok içinde.

Kaynak: Haber7